Dinosauruse säilmed leiti India väikelinnast Jaspurist. See saadeti analüüsimisele ja sellele tehakse ka süsinikuuring. Loodetavasti selgub seeläbi säilmete täpne vanus. Dinosaurused surid välja ligi 65 miljonit aastat tagasi.

Ruum, mis oli suletud 35 aastat ja millest dinosauruse säilmed leiti, avati eelmisel pühapäeval, vahendab Times of India.

"Ma olin jahmatanud, kui nägin skeletti. Ma ei ole kunagi midagi sellist näinud. Ma helistasid mõnedele inimestele, et näha, kas ma olen leidnud midagi, mille üle võiksid ka nemad üllatunud olla. Seepeale helistasime politseisse," räägib elektrik Javad, kes avastas säilmed.

Spetsialistide sõnul saavad nad midagi täpsemat öelda alles siis, kui testide tulemused on saabunud.

"Dinosaurused surid välja 65 miljonit aastat tagasi. Leitud säilmed meenutavad kõige enam liiki nimega theropod, mille esindajad olid kahejalgsed lihasööjad. Kahtlane on aga see, miks säilmed just sellisest kohast leiti," ütleb paleontoloogia doktor Aaryan Kumar Delhi ülikoolist.

Veterinaararst dr Sarpreet Singh ütles aga, et leid võib olla hoopis mõne kitseliigi väärastunud loode ja süsinikuuring teeb täpselt kindlaks, kui vanad need säilmed on.

Allikas: unilad.co.uk