Grete Elmil õnnestub 19. oktoobril varjutada maailma ühe suurima panga HSBC Belgia allüksuse tegevdirektorit Jeremy Blissi ning Kristjan Erik Liivel Ameerika Kaubanduskoja Euroopa Liidu üksuse juhti Susan Dangerit. Valituks osutumiseks tuli noortel enda kohta ette valmistada motivatsioonivideo ning sooritada heale tulemusele ESP Euroopa ettevõtluseksam. Saadud unikaalne kogemus aitab neil paremini mõista tööelu ja tippettevõtlust, selle eesmärgiks on inspireerida noori olema rohkem ettevõtlikud ja tunnustada neist kõige silmapaistvamaid ja aktiivsemaid. Kindlasti jätab koosveedetud päev oma jälje ka tippjuhtidele.

Tallinna 21. kooli abiturient Grete Elmil on vaatamata oma noorele eale juba täna pooleli enda firma loomine. Ta panustab aktiivselt kooliellu olles viiendat aastat järjest õpilasesinduse liige ning kooli kultuurikorraldusorganisatsiooni juht. Vabal ajal naudib ta showtantsu. Sama kooli möödunud kevadel kuldmedaliga lõpetanud Kristjan Erik Liive jätkab oma haridusteed alatest sellest sügisest Edinburghi ülikoolis Šotimaal keskendudes arvutiteadusele. Ta on USAs toimunud BAFF Leadership Academy vilistlane ning õpilasfirmade start-up ürituse Hakkaton 2016 projektijuht. Oma elus peab ta oluliseks vabatahtlikutööd ning on selle raames osalenud üritustel nagu Slush ja Latitude59. Ülikooli lõpetamise järel soovib ta naasta kodumaale. Mõlemad noored on JA Eesti õpilasfirma programmi vilistlased ning võistluse „Eesti parim õpilasfirma“ finalistid.

„Eesti noored valiti välja kõigi teiste avalduse saatnud õpilaste hulgast ilma, et ühelegi riigile oleks ettemääratud kindel arv kohti“, sõnas JA Eesti direktor Epp Vodja, kelle sõnul ei tulnud talle tegelikult üllatuseks, et just Grete ja Kristjan Erik selle võimaluse said. „Need kaks noort on ääretult laia silmaringiga ja keskenduvad aktiivselt kooliväliste teadmiste omandamisele. Tänaseks on neil välja kujunenud selge maailmavaade, mis pole selles vanuste noorte puhul just tavapärane. Ja loomulikult sooritasid nad ESP Euroopa ettevõtluseksami briljantsele tulemusele. Nad väärivad seda tunnustust.“

JA Europe on piirkonna suurim ettevõtlushariduse ja -programmide pakkuja 39 Euroopa riigis. Organisatsiooni võrgustikku kuuluva JA Eesti kaudu on ettevõtlusharidus juba 25 aastat olnud kättesaadav ka Eestis. Tänaseks on kaetud 184 kohalikku kooli ja igal aastal jõutakse 12 000 õpilaseni.