Tänavatants ei sobi igaühele

Laialt on levinud arvamus, et tänavatants on jõuline ja poisilik, mis sobib pigem noormeestele. Seevastu noormehed ei leia kohta tantsusaalis, sest nende peas keerleb mõte, et tantsimine on tüdrukute värk. Reaalsuses esindab tänavatants valdkonda, kus puuduvad piirid ning igaüks saab ennast väljendada erinevalt. Tänavatantsustiilide hulgas on selliseid, mida viljelevad pigem noormehed, aga ka neid, kus kontsad ja naiselik šarm on hädavajaliku tähtsusega.

Tänavatants = ulmelised trikid ja “robottants"
Tänavatantsust rääkides tuleb enamasti silme ette breik ehk pea peal keerlemine ja erinevad trikid ehk rahvakeeles tuntud “robottants”. Seejärel on varrukast võtta hip-hop stiil, mis on jäänud meelde samanimelise muusikažanri järgi. Maailmas on tänavatantsustiile aga palju rohkem kui kaks, sealhulgas harrastatakse neid mitmete erinevate muusikastiilide järgi. Eestis on lisaks breigile ja hip-hopile levinud veel stiilid nagu vogue, krump, popping, dancehall, locking, house ja waacking. Hip-hopi saab tantsida isegi kontsadel, kus eesmärk on anda hip-hopi edasi naiselikult ning näidata, et see, mis on tulnud tänavatelt, võib olla ka naiselik. Hip-Hop Heels õpetab tundma ennast mugavalt kontsakingadel ning annab juurde palju enesekindlust.


Tänavatants on suunatud “pahadele poistele”

Kuna tänavatantsu juured on pärit New Yorgi tänavatelt ja seotud gängide ja kuritegevusega, püsib see teadmine siiani meeles. Tõepoolest, toetuse ja võimalusteta ühiskonnast murdsid paljud noored välja muusika ja tantsuga, kuid see ei tähenda, et tänavatants kuritegevust soosis. Vastupidi, tänaseks võib öelda, et just tänavatants on andnud julgust, enesekindlust ja väljendusvõimalusi uutele põlvkondadele ning hoidnud noored eemal vanglast ja negatiivsetest intsidentidest.

Tänavatants ei ole tõsiseltvõetav tants
Tänavatantsustiile kujutatakse ette sageli tantsitavat valitud kohtades, kuna arvatakse, et see ei sobi igale poole. Viimaste aastate jooksul on valdkonna populaarsus aga kiiresti kasvanud ning asetunud meelelahutusäris üliolulisele kohale. Tänavatantsu näeb järjest enam muusikavideotes, telereklaamides, auhinnagaladel, show’del ning teatrietendustes. Oma olemuses on tänavatants piisavalt loominguline ja varieeruv, et pakkuda silmailu ka klassikalisematel sündmustel ja igas vanuses publikule.


Tänavatants on kõik, mis on XXL

Mõned aastad tagasi kasutati nii tänavatantsus kui ka hip-hop kultuuris valdavalt XXL riideid ning võidutses arusaam “mida laiem, seda parem”. Tänapäeval sobivad aga valdkonda ideaalselt erinevad moe- ja spordirõivad ning armastatud kaubamärgid. Oluline pole enam see, kui laiad riided on, vaid kui värske, huvitav ja esinduslik on artisti välimus.