Kakumäe karjääripäeva korraldaja, TTÜ geoloogiateadlase Rutt Hintsi sõnul saavad noored kõige parema ülevaate maapõues leiduvast ja selle uurimisest just looduses õppides. “Geo-matkal saab iga õpilane astuda koos sõpradega korraks geoloogi saabastesse ja uurida uusimat tehnikat kasutades ning pinnavorme vaadeldes, mida saame teada maavarade kohta erinevate maastikuvormide põhjal,” kirjeldas Hints.

Hintsi arvates on geoloogia ja mäendus paljudele õpilastele täna veel üsna võõrad, kuna põhikoolis või gümnaasiumis nad nende valdkondadega tihti kokku ei puutu. Samas võimaldavad just need alad ühendada inseneeria, tipptehnoloogia ja loodusteadused ning pakuvad karjäärivõimalusi paljudes Eesti jaoks olulistes ettevõtmistes.

“Paljud noored isegi ei tea täna, et maavarasid saab õppida ja anaalüüsida põneva tipptehnika abil. Samas ootavad mitmed megaprojektid, nagu näiteks Tallinn-Helsingi tunnel või Rail Baltic, rohkelt noori spetsialiste, kes maapõue uuringute abil projekte ellu viia aitaksid,” selgitas Hints võimalusi, millega noored karjääripäeval samuti tutvuda saavad.

TTÜ geoloogia instituudi karjääripäevale oodatakse 7.-12. klasside õpilasi, kellel pakub huvi inseneeria, tehnoloogia ja loodusteadused. Matkaga võivad liituda ka õpetajad. Kogunemine on kell 13 Rocca al Mare kooli parklas ning kõigil osalejatel palutakse riietuda soojalt ja panna jalga matkajalatsid, sest üritus toimub õues. Matk kestab 2,5 tundi ning sel ajal pakutakse osalejatele ka pisut suupisteid. Juhul kui mõnele huvilisele 23. mai ei sobi, saab registreeruda 21. mai karjääripäevale Tartus, mida korraldab Tartu Ülikooli geoloogia osakond.

Karjääripäeval osalemine on tasuta. Kuna kohtade arv on piiratud 40 huvilisega, tasub end aegsasti registreerida ürituse kodulehel geoyritus.wordpress.com ning jälgida ürituse infot ja uudiseid TTÜ geoloogia instituudi Facebooki fännilehelt.

TTÜ geoloogia instituut kuulub tehnikaülikooli loodusteaduskonda ning ühendab loodusteadused ja inseneriõppe ning koolitab mäetööstuse spetsialiste. Samuti uurivad instituudi teadlased, milliseid toormeid Eesti tulevikus vajab ning millised on parimad tehnoloogiad nende kaevandamiseks.