Väikelaste kõndimistoolid on keelatud Kanadas

Need keelati 2004. aastal ja see tähendab, et enne käima õppimist peavad lapsed ainult roomama. Kui jääd käimistooli omamise või müümisega vahele, saad 100 000 dollarit trahvi.

Liiga palju ketšupit, majoneesi ja vinegretti on keelatud Prantsusmaal

Keeld tehti parandamaks koolilaste toitumisharjumusi. Keeld kujutab endast seda, et keegi ei saa doseerida majoneesi, ketšupit ja vinegretti ise, vaid kõigile antakse kindel kogus.

Sõbrapäev on keelatud Pakistanis, Indoneesias ja Saudi Araabias

Pakistan keelustas selle 2017. aastal, sest sõbrapäev ei kuulu sealsete traditsioonide hulka ja keskendub liialt armastusele, mis pole suunatud Jumala suunas.

Ülekaalulisus on keelatud Jaapanis

Kui elad Jaapanis ja kuulud vanusevahemikku 40-74, siis on õigus firmal, kelle heaks töötad, mõõta sinu vööümbermõõtu. Kui see on suurem, kui riiklik standard, siis sulle antakse toitumisnõu ja firma võib saada trahvi.

Mullet ja hobusesaba on keelatud Iraanis

Keeld kehtib aga ainult meestele.

Pitsiline aluspesu on keelatud Venemaal, Valgevenes ja Kasahstanis

Alates 2013. aastast hakkas kehtima seadus, mis näeb ette, et kehaga kokku puutuvad riided peavad sisaldama vähemalt 6 protsenti puuvilla.

Ümbersünd on keelatud Tiibetis

Kui Tiibeti munk soovib taaskehastuda, siis peab ta selleks küsima Hiina valitsuselt luba. Seadus võeti vastu 2007. aastal. Samas on suhteliselt raske kontrollida selle täitmist. Arvatakse, et see võeti vasta dalai laama solvamiseks.

Närimiskumm on keelatud Singapuris

Singapuri on keelatud sisse tuua närimiskummi. Ainult mõned närimiskummid on lubatud vaid meditsiinilistel eesmärkidel. Asja võetakse tõsiselt ja reegli rikkumise eest võib oodata 100 000 dollari suurune rahatrahv või vanglakaristus.

Müra on keelatud Austraalia osariigis Victorias

Keeld kehtib küll teatud aegadel. Näiteks on keelatud müra tekitada öösel ja suure reede ajal on keelatud igasugune müra.

Kuldkalade pidamine klaaskausis on keelatud Roomas

Kuldkalakese klaaskausis pidamine, nagu seda kujutatakse erinevates filmides, sarjades ja multikates, on Roomas keelatud. Lisaks ei tohi ühtegi looma kinkida auhinnaks.

Koerte jalutamine on Roomas kohustuslik

Kui elad Roomas ja sa ei käi oma koeraga jalutamas, võid saada 700 dollarit trahvi.

Kiirteel seisma jäämine on keelatud Saksmaal

Saksamaa Autobahnil ei tohi mitte mingil juhul seisma jääda ja seetõttu on välistatud võimalus, et sul saab bensiin otsa. Trahvi võid selle eest saada 100 dollarit.

Üllatusmunad on keelatud Ameerikas

Mitte konkreetselt šokolaadimunad, kuid Kinder Surprise'i ja teiste firmade omad, milles on pisike mänguasi sees, sest see on tekitanud paljudele lastele lämbumisohu.

Kõrged kontsad on keelatud Kreekas

2009. aastast on Kreeka ajaloolistes linnades kontsadega käimine keelatud. Nimelt asetab kontsadega käimine maapinnale liigselt rõhku.

Mündid on keelatud Kanadas

Sa ei tohi kasutada ühe tehingu jaoks rohkem kui 25 münti. Seadus võeti vastu 2013. aastal, et müntide kasutust vähendada nii, et saaks nendest üldse loobuda.

Turkmenistanis on keelatud ballett, ooper ja huulte sünkroniseerimine

See keelati 2005. aastal, sest presidendi arvates aitab see säilitada õiget kultuuri.

Meemid on keelatud Austraalias

Kuna riigis on range autoriõiguse seadus, siis on keelatud teha ja jagada meeme.

Sinised teksad on keelatud Põhja-Koreas

Küll aga võid kanda musti teksaseid. Sinist seostatakse Ameerikaga, mistõttu on sinised teksad keelatud.

Allikas: Reader's Digest