Ma tahan esmalt põgusalt ära mainida, et ma käisin esimest korda vaatamas kinos filmi, mille järel tõusid saalisviibijad püsti ja plaksutasid. Tegemist oli päris hea filmiga ja ma täiesti mõistan fänne, kes pidasid seda aplausivääriliseks, kuid mina paraku ei pidanud ja seda paaril lihtsal põhjusel — film oli venitatud ja tundus liiga pikk, filmil ei olnud mingit kokkuvõtvat sisu ja Henry Cavill ei näinud retuusides hea välja. Viimane põhjus on muidugi teisejärguline.

Filmi kahe ja poole tunnise pikkuse kohta toimus filmis liiga palju ebaolulisi ja venitatud sündmusi, millel ei olnud ühtki otsest suunda lõpplahendusele. Kui alguses tundus filmil olevat kindel sisuline eesmärk (jah, peale selle, et teha palju pauku), siis ühel hetkel oli märgata selle kadumist. Kõike hakati lihtsalt ootamatult teele loopima ja tuli ise aru saada, millega ja kuidas miski seotud on. Filmi oli sisse pandud üle mõistuse palju action-stseene, kuid kohati tundusid isegi need kohatud, sest küll olid kellegi jalad liiga peenikeseks töödeldud või oli sähvimist ja pauku lihtsalt silmale ebamugav vaadata. Samas olid eriefektid, näiteks Bruce Wayne’i unenägudes ja ka mõnes teises stseenis, vägevad, seega soovitan filmi eelkõige 3D-s vaadata.

Praegusele generatsioonile tuntud Batmani koha on Christian Bale’lt üle võtnud Ben Affleck. Olin alguses skeptiline, sest paljudel ikka selline lõualohk on? Batmani maskil on teatavasti lõug paljas, kuid nagu filmi jooksul selgus, olid peaaegu kõigil filmi valitud näitlejatel lõualohud. Peaaegu..

Vaatamata mu vingumisele, polnud film tegelikult sugugi halb ja mulle kui superkangelasfilmide austajale, oli see puudustest hoolimata ka põnev vaatamine. Filmi müüs minu jaoks maha tegelikult hoopis Jesse Eisenberg Lex Luthorina. “Kaasa elama” on tema puhul vale öelda, aga ma pole juba mõnda aega ühegi tegelase tegutsemisest nii vaimustuses olnud, kui Lex Luthorist. Tema osatäitmine tundus samal ajal nii paeluv kui ka häiriv ja hirmutav ning mida rohkemat sa veel superpahalasest tahad? Lisan lõppu veel, et Henry Cavill oli täpselt selline nagu Superman alati välja näinud on, kuid ma pean selle välja ütlema — retuusid talle küll ei sobinud, sest ta jalad olid liiga lihases ja ma ei saa sinna midagi parata, see lihtsalt hakkas silma!

Igatahes, hea töö, Zack Snyder. Sa said hakkama ja ma usun, et kõik Supermani, Batmani ja muidu koomiksifännid on su töö üle uhked!

Loe rohkem SIIT!