Selleks, et mitte liialt spoilida, mainin lihtsalt põgusalt, eks te siis ise eeldate, et tegelastele on nüüd antud hoopis rohkem ruumi, kuid uus juht Evelyn (Naomi Watts) otsustab seda sarnaselt Jeaninele piirata ning kehtestab rahva võimu, mis ei ole sugugi leebe. Tris (Shailine Woodley) ei ole sellega nõus ning võtab omavoliliselt vastu otsuse vaadata, mis kaugematel asumaadel leidub. Koos Fouri (Theo James), Peteri (Miles Teller), Calebi (Ansel Elgort) ja Christinaga (Zoe Kravitz) lähevad nad piirile, kus pole keegi juba 200 aastat käinud ning satuvad kokku hoopis ohtlikuma vastasega kui oli olnud Jeanine ja tema hirmuvalitsus.

Kui meeldisid esimesed kaks osa, meeldib tõenäoliselt ka see. Vastasel juhul viib see film story-line'i vaid väikese sammu võrra edasi ja ei tundu enam nii väga innovatiivne, pigem üleliia pingutatud, et utoopilisena ja selle juures endiselt huvitavana tunduda.

Tris on endiselt mässumeelne, mis ongi kogu filmisarja mõte ning ainus muutus võrreldes eelmiste osadega on piirkond, kus põhitegevus toimus.
Muidu jäi filmi sisuks ikkagi "Tris mässab, Tris astub ämbrisse, Tris päästab päeva".

Kõige enam häiris mind aga see, et filmi sisu ei lähtunud sellest, et kõik juhtub põhjusega. Pigem toimus kõik ilma igasuguse põhjuseta ning jättis pea kõige juures vastamata küsimusele „miks?“. Suur osa asju juhtus ilma igasuguse eelkirjelduseta ning ka pärast sündmust ei antud aru. Lihtsamalt öelda, siis enamik asju juhtus lihtsalt täiesti lambist. Lihtsalt nagu: „Hää küll, paneme selle ka sisse!“ Ka lõpp lihtsalt.. juhtus ja jättis pooliku mulje, kuigi peaks nüüd olema täielikult lõpetatud.

Midagi halba pole mul see-eest öelda näitlejatöö kohta. Kuigi Woodley pole just mu lemmiknäitleja, keda jälgida, ei pannud ma teda ka eriti pahaks. Mul oli hea meel Miles Tellerit näha, kelle tegelast ma küll lõpuni välja ei suutnud mõelda ja seda tervelt kolme osa jooksul, kuid kes loodetavasti oligi mõeldud selline olema – kord paha, kord hea.. Või siis ei olnudki ta kordagi hea. Mine sa tea.
Ansel Elgortist oli kahju, sest tema tegelane tehti kogu filmi vältel alatasa lolliks. Nimelt olid kõik „naljad“ filmis edastatud tema poolt ning seisnesid põhiliselt selles, et Elgort vaatas rumala näoga kaamerasse ja küsis või ütles midagi tobedat ja vaataja jaoks täiesti ilmselget.

Ma ütleks, et vaadata soovitan pigem neile, kes on sarja tulihingelised fännid või kes on ära näinud ülejäänud kaks osa. Esmakordsetele tutvujatele pole just parim, sest tegemist on juba kolmanda osaga ja hoolimata näitlejate arenemisest, jäi film alla esimesele kahele osale, sest ei suutnud millegi uuega üllatada.

Rohkem infot SIIN!