Kuigi konkurssi viienda sünnipäeva tähistamine oli aasta tagasi kahtluse all, siis tänu möödunud aastal ülimalt edukaks kujunenud sündmusele tänavu BÄMi toimumine kahtluse all ei olnud. Korraldustandem Kris Süld ja Toomas Koitmäe nentisid kindlameelselt, et tahe sündmust uuesti korraldada oli mõlemal olemas. „Kui eelmine aasta korraldusmeeskonnaga liitusin, siis salamisi lootsin kohe, et saan seda traditsiooni pikemalt edasi kanda,“ kirjeldas Süld. Mõlemad mehed leiavad, et mullune positiivne kogemus on motiveerib jätkama. „Ülimalt hästi õnnestunud juubelikonkurss andis mulle ning kindlasti ka Toomasele kõvasti vunki juurde,“ lisas Süld.

Veebruari esimesel reedel oodatakse nii noorte oma-, kui kaverdatud loomingut kuulama kõiki, kellel on tahe teha head ning toetada noorte muusikute arengut. Lavale astub üheksa bändi, kellest 5 on Viljandist ning 4 mujalt Eestist. „Bände on oodata nii Tallinnast, Pärnust, Järvamaalt, kui ka siit samast lähedalt Suure-Jaanist,“ täiendas Koitmäe. Toomas Koitmäe kinnitas, et võrreldes eelmise aastaga on bändide tase ning huvi registreerimise vastu kõvasti tõusnud. “Kahjuks on üheksa võistlevat bändi eelmiste aastate kogemusele tuginedes selge piir, millest üle minnes hakkab lõivu maksma sündmuse kvaliteet,” selgitas ta.

Kui veel novembri lõpus otsiti toetatavat, siis detsembri keskpaigaks oli korraldajatel idee muusikakooli toetada olemas. Heategevusürituse korraldajate sõnul tekkis otsus noori õppivaid muusikuid toetada sõna otsese mõttes üleöö ja korraga. „Toomas, kes on Viljandi muusikakooli vilistlane, nägi seda mõtet unes ning minule andis sarnase mõtte üks peretuttav, kelle mõtet pisut kohendades jõudsin Toomasega analoogse tulemuseni,“ kirjeldas Süld.

Koolibändide konkurss BÄM on alguse saanud 2009. aastal toonase Viljandi maagümnaasiumi õpilaste eestvedamisel. Kuuendat korda toimuvat bändide pidu korraldavad Kris Süld ja Toomas Koitmäe.