Integratsiooni ja Migratsiooni Sihtasutuse Meie Inimesed (MISA) juhataja Dmitri Burnaševi sõnul on seminari grupitöödes saadav sisend oluliseks aluseks lõimumist soodustavate ühistegevuste plaani kokkupanemisel. „Tegu on väärtusliku infoga, mille põhjal saame oma tähelepanu ja ressursse suunata ettevõtmistesse, mis noortele korda lähevad ning milles nad sooviksid ise kaasa lüüa,“ selgitas MISA juhataja. Burnaševi hinnangul on noored kõige õigem sihtrühm, kellelt nende eakaaslastele suunatud tegevuste osas arvamust küsida. „Nad teavad täpselt missugused ettevõtmised nende igapäevaelu paremaks muudaksid ja mis läheksid korda noortele nii Valgas, Tartus, Tapal kui Sillamäel,“ lisas ta.

Koostööseminar „Üksi? Koos!“ toimub 16. detsembril 2015, kell 10.30 - 17.00 Tallinnas Radisson Blu Hotel Olümpias. Seminarile saab registreerida kuni 13. detsembrini MISA kodulehel. Koostööseminarile oodatakse eelkõige noori vanuses 17-26 eluaastat, kuid ka noorsootöötajaid ja kõiki teisi, kes soovivad kaasa rääkida noortele suunatud koostöötegevuste planeerimisel.

Seminari pearõhk on töötubadel, kuid lisaks noorte tegevuste väljatöötamisele saab üritusel vaadata inspireerivat lühifilmi „Näljanädal“, mille juhatab sisse režissöör Rein Zobel. Innustamiseks jagab oma koostöökogemusi ja esitleb oma muusikalisi hitte lauljatar Laura Remmel. Ürituse peamoderaator on Toomas Roolaid, kes on Strateegialabor OÜ tegevjuht ja strateegilise juhtimise ning planeerimise konsultant. Töötubade arutelusid juhivad Sillamäe Lastekaiste Ühingu spetsialistid ja liikmed. Seminari kohta leiab lisainfot ka MISA kodulehelt.

Koostööseminar on üks lõimumisalastest koostöötegevustest, mis viiakse ellu Euroopa Sotsiaalfondi projekti ”Eesti ühiskonnas lõimumist toetavad tegevused“ alategevuse „Lõimumisalased koostöötegevused” raames.