VLOGIJA PÄEVIK

Internetistaari pihtimused

Autor: Tim Collins

Tõlkija: Liina Saarm
Toimetaja : Tiiu Maks

ESMASPÄEV, 27. MÄRTS

TERE, MAAILM! | DESTINY KANAL

Tere kõigile! Destiny siinpool. Tere tulemast minu kanalile! Ma olen niiii õhinas, et saaks juba pihta hakata.

Sellel kanalil näete kuhjaga igasugust kraami. 
Ma näitan teile oma elu ja šoppamisretki, kuidas ma oma meiki ja soenguid teen – see pats on muide surfi­tüdruku stiilis. Ma seletan hetke pärast täpselt, kuidas seda teha …

Aga enne seda ma lihtsalt pean teid kellelegi tutvustama. See on Loki. Kas ta pole armas? Ütle tere.

Niimoodi algas minu kõige esimene vlogipostitus. No ma ütlen, et minu. Mina kirjutasin sõnad, aga pidin panema ühe tüdruku koolist neid ette kandma.

Alguses proovisin ise videot salvestada. See ei tulnud hästi välja. Ma kirjutasin teksti üles, harjutasin peegli ees ja salvestasin. Siis panin lindistuse mängima. Oi heldust. Miski oli valesti läinud. Hääl, mis minu kõlaritest välja tuli, oli kõlatu, igavlev ja veniv. Ma vannun, et minu hääl ei kõla niimoodi. 
Mu kõlarid trollisid mind.

Peale selle nägin ma õudne välja, nagu oleksin kell neli hommikul erilise helina peale just üles ärganud. Otsustasin, et ma lihtsalt ei ole eriti fotogeeniline. Ega mikrofonigeeniline. Ega üldse millegi geeniline. Olivia Kanalist ei tulnud midagi välja.

Aga ma tahtsin ikkagi vlogi teha. Olen alati armas­tanud kirjutada ja luua ning kui aus olla, siis olin kuulnud, et tippvlogijad teenivad reklaamidega hunni­kute viisi raha. Ja ma olin just teada saanud, et meil tuleb semestri lõpus kooliekskursioon New Yorki, mida ma endale lubada ei saa.
Mul ei olnud tarvis teha muud kui meelitada oma veetleva iseloomuga ligi tohutu hulk fänne, lasta neid reklaamidega pommitada ja krahmata enda osa kasumist.

Ainult et mu väike katsetus tõestas, et minu iseloom on pigem vinguv kui veetlev ja mul pole lootust mingitele fännidele.

Aga siis mõtlesin välja kavala viisi, kuidas sellest mööda laveerida. Mina kirjutan vlogile tekstid ja panen kellegi teise neid ette kandma. Minu uues koolis on tüdruk nimega Emma, kes tegi kahtlase reklaami mingile vastikule tervislikule piimakokteilile. Ma ei usu, et see selles riigis üldse väljagi tuli, aga ta näitab seda kogu aeg oma telefonist.

Reklaamis on näha, kuidas ta kamba itsitavate tüdrukute kõrval naeratab ja juukseid loobib ja kuidas nad neoonvärvilisi kokteile juues imeliselt aega veedavad. Tegelikult tuli neil võtete vahepeal ämbritesse sülitada, et nad üksteise läikivatele juustele ei öögiks.

Rääkisin ta ära minu vlogi tegema, seletades, et see tuleb tema näitlejakarjäärile kasuks. Kui ta suutis rõveda tervisejoogiga etendada hullunult õnneliku tüdruku rolli, siis ei ole sõbralik jutukas vlogija mingi probleem. Ta jäi nõusse, aga ainult pärast seda, kui olin lisaks tema „näitlejakarjääri edendamisele” lubanud talle iga video pealt kümme naela.

Olgu pealegi. Kui mul tuleb vlogi toimima panemiseks investeerida kõik oma allesjäänud säästud, siis seda ma ka teen. Kohe, kui endale fännid saan, kahekordistan, kolmekordistan, neljakordistan, mis-iganes-­järgmine-sõna-on kõik, mille sisse panen.

Emma tuli sel õhtul minu poole ja salvestas kõik üles ning see toimis väga hästi. Ta on hästi tõrjuv, kui üritada temaga koolis rääkida, kui ta on parasjagu koos oma Luikede-nimelise kambaga (tobe nimi, ma tean), aga salvestamise ajal oli ta tore. Ta jättis endast mulje nagu ideaalsest vanemast õest, keda sa endale sooviksid, mitte nagu pärisõest, kes võtab luba küsimata kõiki sinu asju.

Tal õnnestus isegi improviseerida, kui 
minu kass Loki talle sülle hüppas ja klaviatuuri nuusutas. Ka Loki on päris hea näitleja, kui järele mõelda. Enne 
igat söögikorda teeskleb ta viis minutit, 
et armastab mind.

Ma olen selle vlogi pärast nii elevil.
Saan keskenduda stsenaariumite kirjutamisele, teades, et Emma esitab need hiilgavalt. Minu sõnade ja tema näitlemisoskusega saab Destinyst täiuslik vlogija. Las fännidel ja kasumil tulla!

TEISIPÄEV, 28. MÄRTS

9.00
Nii, laadisin video üles. Ootan ainult, et vaatajate arv kasvaks. Mul on vaja, et see kiiresti populaarsust koguks, sest mul pole eriti sääste järel ja ma ei taha kõike Emma palga peale kulutada.

18.00
Ootan endiselt.
Ma tean, et pean kannatlik olema. Mitte miski 
ei hakka otsekohe levima. Isegi Sneezing Pandal läks järje peale saamiseks paar kuud, ja see on meelelahutusajaloo parim asi.

19.00
Vlogil on siiani olnud ainult 14 vaatamist ja ma arvan, et suurem osa neist olin mina. Ja kommentaare on ainult üks:

$$$ HEA HIND $$$
Ehtsad firmapäikeseprillid. 90% allahindlus. Tühjendusmüügi viimane päev. Klõpsa nüüd! Kiire kohaletoimetamine.

Hmm. Algus pole hea. Kui just kellelegi tõesti ei meeldi vlogi nii väga, et tahab hullult
päikeseprillide soodukainfot jagada.

Noh, vaatajad, see on kvaliteetne kraam. Miks te ei vaata?

20.00
Nüüd on 21 vaatamist ja uus kommentaar:

Crafter101
OMG kift video! Vaata mu kanalit Crafter101.

Läksin hästi elevile, kui lugesin, et talle meeldib mu video, aga ma läksin Crafter101 profiilile ja nägin, et ta on miljonitele-triljonitele teistele videotele sama asja postitanud. Tal ei oleks nii palju aega, et vaadata kõiki neid videoid, mis talle enda sõnul meeldivad, ja enda mängudekanaliga tegeleda. Seega veel spämmi. Aga sellest pole midagi. Kindlasti leiavad ehtsad fännid mu varsti üles.

Ma arvan, et võtan Crafter101-st õppust ja postitan teistele vlogidele enda kanali linke. Erinevalt temast ma päriselt vaatan ka videoid ja jätan ehtsaid kommentaare, enne kui nurjatult enda kanali lingi lisan.

21.00
Mul on nüüd juba 33 vaatamist. 
Olen saanud kaheksa meeldimist 
ja kolm uut kommentaari:

Dan_legend
POSTITA SEE KOHE KÜMNELE TEISELE VIDEOLE VÕI SURED TÄNA ÖÖSEL

Aaron_on_äge
MA OLEN LAULJA JA LAULUKIRJUTAJA VAATA MINU KANALIT MA TÕESTAN SULLE ET OLEN SEDA VÄÄRT

Kuri Liam 13
No need olid kolm minutit minu elust, mida ma tagasi ei saa. 
 Sa oled nõme.

Kas see on traagiline, et ma olen täitsa rahul, et seekord mind trolliti, mitte ei spämmitud?
Jah. Jah, on küll.

22.00
Olin loobumisest ainult ühe firmakäekoti kaugusel, aga paari minuti eest tuli see:

Hull Kaitlin 2001
Jube hea! Palun tee rohkem videoid. <3 <3 <3 Destiny.

See oli tõeline, ehtne positiivne kommentaar. Ta ei üritanud mulle päikeseprille müüa, ei palunud mul tema kanalit tellida ja isegi ei väitnud, et on minu kauakadunud sugulane, kes vajab mu krediitkaardi­numbrit. Ta oli ehtne fänn. TULEMUS.