On inimesi, kes ootavad, et neile õpetataks. Ei nad raatsi krossigi oma uuele kodumaale loovutada pakutavate keelekursuste eest. Sellistele inimestele soovitaksin, et minge õige kaitseväkke! Seal saate korraliku distsipliini ja sõjaväelise väljaõppe kõrval ka nii teoreetilisi kui ka praktilisi eesti keele tunde. 

Veel vastumeelsemad on minule isiklikult inimesed, kes ei tahagi oma põhimõtete pärast keelt õppida. Nad aina protesteerivad ning üritavad eesti keele levikut pidurdada, väites, et neid ja nende rahvust ei austata nende uuel kodumaal. Nad nimetavad küll Eestit oma koduks, kuid keele õppimisest ei taha nad kuuldagi. Keelebarjäärist tingituna saavad nad ka kehvemapoolse töökoha ning see annab ju veelgi omakorda põhjuse Eestit ja selle majandussüsteemi kiruda.

Kõige tublimad on need, kes on otsustanud veidi enda kallal tööd teha ning eesti keel endale selgeks saada. Neid saadab edu ja nad on ka seda väärt. Kui mõni inimene, kellele eesti keel on teiseks keeleks, seda praegu loeb, siis au ja kiitus sulle. Oled tegija!

Minule meeldiks ikka Eesti riik eesti keelsena. Tahaksin kuulda ilusat emakeelt nii poes, pargis ja ka igal pool mujal. Niisiis loodan väga, et umbkeelsed slaavlased peale sõnade "tere" ja "aitäh" ka teised ilusad eesti keelsed sõnad endale selgeks teevad. Kui meie juba koolis õppime vene keelt, siis oleks minu silmis vägagi normaalne, et meie kodumaa pinnal elavad slaavi juurtega vennad ja õed õpiksid ära oma kodumaa emakeele.