1. Suured võtmehoidjad. Möödunud aegadel kasutati numbritubade uste avamiseks ja lukustamiseks võtmeid. Et need kaduma ei läheks, oli iga võtme külge kinnitatud suur võtmehoidja. Sellel oli kirjas hotelli nimi, aadress ja toanumber. Nüüd on võti aga möödunud nähtus ja peamiselt on kasutusel plastkaardid, mis avavad ukse vaid hetkega. Kindlasti on mõnes kohas kasutusel veel võti, kuid peame silmas seda, kuidas on asjad üldiselt.

2. Võtmenagi. Kuna kadunud on ka võtmed, pole vajadust ka võtmenagide järele. Tuleb meelde mõni hetk kas või 20 aastat tagasi vändatud filmist, kui hotelli administraator andis külastajale selja taga asuvast võtmenagist võtme? Või - oh õudu - kui seda tegi hoopis Norman Bates õudusfilmis „Psühho".

3. Külma arve tegijad. 1970. aastate paiku maksti hotelliarve lahkudes. Vähemalt nii oli Ameerikas. Kuna aja jooksul tekkis hulk külastajaid, kes lahkusid ilma, et oleksid maksnud oma arve eest, hakkasid hotellid küsima raha enne, kui ulatasid külastajale numbritoa võtme.

4. Vibreerivad voodid. Nii veidralt kui see ka ei kõla, siis 1960. ja 1970. aastatel olid mõnedes hotellitubades vibreerivad voodid, millel oli masseeriv eesmärk. Mingil põhjusel arvasid paljud Ameerika kaupmehed ja hotelliomanikud 1950. aastatel, et hotelli saabudes on inimene läbi nagu Läti raha ja miski pole parem, kui masseeriv voodi.

5. Külalisraamat. Kellel on neid vaja nüüd, kui on olemas arvutid ja erinevad süsteemid, mida kasutavad rahvusvahelised hotelliketid üle maailma. Kuigi paljudes muuseumides on külalisraamatud täiesti omal kohal, siis nüüdisajal hotelli minnes ei kirjuta keegi enam su nime mõnda tolmusesse raamatusse.

6. Kosmoseajastu stiilis hooned ja sildid. Tegemist on küll hoonetega, mis on laialt levinud eelkõige Ameerikas. Need esindavad sõjajärgse ajastu optimismi ja tarbimisühiskonna vaatenurki. Nüüdseks nimetatakse taolise välimusega hooneid küll retroks. Sarnases stiilis ei ehitatud mitte ainult hotelle ja motelle, vaid ka teeäärseid kohvikuid ja kiirtoidukohti.

7. Uhked rõivad. Loomulikult on tänapäeval hotellipersonal viisakalt riides ja igati esindusliku välimusega, kuid sageli on tegemist must-valges toonis riietusega, mis on suhteliselt üksluine. Mõtle aga vanematele filmidele ja meenuta, milline oli näiteks šveitser, hotelli administraator, pakikandja jne.

Allikas: rd.com