10 finalisti sekka pürgijatega olid kohtuma tulnud missivalimiste korraldajad Maris Laev ja Kaisa Kuusemets; lavalise liikumise juhendaja Kadi Saks; Brita Kikas JJ Streedist, keda paluti asendama Sandra Kattaid, kes teeb finaalürituse tantsukava ning 2016 esikolmik. Eelvooru jäädvustasid videolindile Rockstick Productioni meeskond ja fotokaameraga liikus ruumis ringi Rauno Vahtre.

Kohtumise avasid tervitussõnadega Maris ja Kaisa, kes palusid kõigil ennast lühidalt tutvustada. Kauaks jutustama ei jäädud ja üsna pea anti järg Britale, kelle juhendamisel alustati avatantsu õppimisega. Õpitav hip-hopi kava ei olnud üldse selline nagu enamikul silme ette võib tulla - poisilik, koguaeg põlvest all ja küürus hoiak ning kottis riided. Kava oli muidugi tempokas ja hip-hopilike nünanssidega, aga sinna oli sisse pikitud ka piisavalt naiselikkust. Ükski missikandidaat kava omanamisel hätta ei jäänud ja juba avatantsu vaadates oli korraldajatel selge, et kõik neiud on hea rütmitajuga.

Kuna esinemistel ja finaalüritusel on ka palju laval kõndimist, siis järgneva tunnikese tegeles neidudega Kadi, kes palus kandidaatidel muusikasse kõndida nii kontsakingadega kui ka ilma. Juba esimesel kohtumisel korrigeeris juhendaja rühti ja jagas nõuandeid, kuidas kontsadel kenasti ja enesekindlalt kõndida. Kadi sõnul on sellel aastal neidude rüht üpris hea ja ühtegi “nutikaela”, mis on nutiajastu tagajärg ja suur murekoht, ei ole. Järgneva kolme kuu jooksul kohtuvad neiud Kadiga tihti.

Eelvooru lõpetuseks paluti kandidaatidel täita ankeedid, peale mida tutvustasid Maris ja Kaisa eesootavat laagrit ja missikooli.

Korraldajad ootasid eelvooru rohkem kui 10 neidu, aga viimasel hetkel ilmnenud takistuste tõttu ei saanud kõik kohale tulla. Nendega, kellel ei olnud võimalik eelvoorus osaleda, kohtuvad korraldajad ja välja valitud finalistid aasta alguses toimuvas laagris.

Missikandidaatide tegemisi saab jälgida www.missraplamaa.ee, kus on viidad ka Miss Raplamaa Facebooki ja Instragrami lehtedele.