Tüdruku käitumismuster kõneles järjest enam videomängu sõltuvusest. Näiteks mängis ta öösiti videomängu ega lõpetanud enne hommikut. Seetõttu magas ta paljud koolitunnid maha.

Kui tüdruku isa proovis temalt Xboxi mängukonsooli ära võtta, virutas plikatirts isale näkku. Ühel hetkel jättis tüdruk isegi tualetti minemata ja lasi ennast täis, sest ei suutnud mängimist lõpetada.

Tüdruku ema, 36-aastane Carol ütles väljaandele Sunday People, et tal ega tema mehel polnud aimugi, et kui nad lubavad tüdrukul mängu mängida, siis see mõjutab nende tütre käitumist ja vaimset tervist.

Carol lisab, et tema tütar muutus närviliseks, kui ta ei saanud päeva jooksul vähemalt kümme tundi mängida. Naise sõnul oli tüdruk mängust niivõrd sõltuvuses, et otsustas isegi püksi pissida, et mitte raisata aega WC-s käimisele.

Vanematele teavitas probleemist kool. Neile helistati ja öeldi, et nende tütar magab tundides ja ta on liialt väsinud, et osaleda näiteks kehalise kasvatuse tundides.

Järgmiseks avastas Carol, et tema krediitkaardiga on tehtud mängusiseseid oste. Peale seda otsustas Carol võtta ühendust psühhiaatriga, kelle juures käib nüüd Caroli tütar teraapias.

Viimase kahe kuu jooksul on Caroliga ühendust võtnud ligi tosin lapsevanemat, kes kurdavad, et ka nende võsuke on mängust nimega Fortnite sõltuvuses. Tegemist on mänguga, mida on alla laetud rohkem kui 40 miljonit korda.

Paljud arvutimängud on kasulikud, kui neid mängitakse mõistlikul määral. Arvutimängude kaudu saab õppida uusi oskuseid, millest üks on näiteks probleemilahendus. Samas võivad mängud tekitada aga sõltuvust.

Allikas: independent.co.uk