Võimlemispeole on kaasatud igas eas lapsed ja täiskasvanud, nende seas 285 beebit ja väikelast. Osalejate hulgas näeb nii harrastusvõimlejaid kui ka tipp- ja rühmvõimlejaid Tallinnast, Harjumaalt ja Raplamaalt.

Tänavuse peo läbivaks teemaks on mäng ja nii on ka võimlejate rollid mängulised. “Kutsumegi liikumisharrastajaid, olgu nad siis harrastus-, sport- või iluvõimlejad, liikumisrühmades osalejad või lihtsalt liikumisest rõõmu tundvad inimesed, kehastuma erinevateks tegelaskujudeks, ning kõiki pealtvaatajaid sellest mängust osa saama,” sõnas XVII Tallinna võimlemispeo projektijuht Lembe Laas.

Võimlemispeol näeb 14 erinevat etteastet, mille õnnestumiseks andsid oma panuse 12 kavade autorit ja 144 treenerit. “Ilmselt on üheks põnevamaks etteaste, kus lindudeks kehastunud beebid ja väikelapsed näitavad vanemate kaasabil, kuidas võimlemine on igati jõukohane ja rõõmupakkuv ka kõige pisematele meist,” kirjeldas Laas.

Eesti Spordiselts Kalevi korraldatava Tallinna võimlemispeo eesmärgiks on tähistada lastekaitsepäeva ning propageerida võimlemist laste ja noorte hulgas. Ühtlasi on pidu eelsoojenduseks 2016. aastal toimuvale V Eestimaa võimlemispeole “Hingelind”, kus osaleb ligi 7000 harrastusvõimlejat 25 000 inimese suuruse auditooriumi ees.

Tallinna XVII võimlemispidu „Mäng“ toimub Pirita Spordikeskuse velodroomil pühapäeval, 31. mail kell 17.00. Sissepääs on kõigile tasuta.