1. Sa tšekid vahetpidamata oma Facebooki kontot

Mida sa sealt kogu aeg otsid? Tunnista endale, et sinu sõbralistis olevad “sõbrad” ei ole paljud su tuttavadki. Selle jaoks, et saaksid suhelda oma tõeliste sõpradega, on loodud telefon ja kokkusaamised.

2. Sa jälitad oma eksi

Mida sa sellega saavutad? Heal juhul avastad, et ta on just töötuks jäänud, vallaline ning muserdatud, kuid seda rõõmu ei jätku ka kauemaks kui kuueks minutiks. Halvemal juhul avastad, et ta on uues õnnelikus suhtes, samal ajal kui sina oma õhtuid kodus üksinda jäätise söömisega sisustad.

3. Guugeldad ennast lakkamatult

Seal on sinu blogi, Facebook, LinkedIn, Twitter … või loodad sa leida sealt midagi sellist, mida sa enda kohta veel isegi ei teadnud? Sa ei ole Brad Pitt, seega pidev enese googeldamine on mõttetu.

4. Sa saadad edasi rämpsposti

“Kui ma sulle midagi tähendan, siis saada see kiri edasi …” Kulunud ja igavad kettkirjad pole ammu enam teema. Nii et kui tunned kiusatust neid oma sõpradele edastada, mõtle, äkki saaksid selle ajaga midagi kasulikumat teha.

5. Sa osaled mõttetutes Facebooki kampaaniates

Fakt on see, et sinu seinal kirjas olev jutt maailma ei päästa. Ükskõik, kas tahad võidelda rinnavähi või Aidsiga, Facebooki sein seda paremaks ei muuda. Kui tahad päriselt ka maailma paremaks muuta, siis mine abivajavatele lastele mentoriks või anneta vähifondi.

6. Sa šoppad internetis ennastunustavalt

Kas allahindlused ja “ainult liikmetele” tooted tekitavad sinus elevust? Kõikvõimalikud asjad, mille nimel on nii põnev võidelda, kaubelda, üle pakkuda … kas sa tegelikult ka seda asja nii meeleheitlikult tahad? Ok, võidurõõm on omaette rõõm, aga kui raha su krediitkaardil väheneb ja pakki avades kõik enam nii põnev ei tundugi, siis piisab ühest väikesest kõrvakiilust iseendale, et maa peale tagasi tulla. Proovi, see on hea tunne — tere tulemast!

7. Sa kasutad vahetpidamata Facebooki chatti

Kui mul on kiire, ma jälitan inimesi ja võrdlen nende näiliselt paremaid elusid enda omaga, siis ei ole tore, kui keegi mind tüütama hakkab. Õnneks on chatil ka offline’i režiim.

8. Sa annad oma nime internetiavaldustele

Kurb, aga ka internetikaebused ei täida oma eesmärki. “Me ei taha Savisaart linnapeaks”, või “Vajuta siia ja muudad delfiinide elu paremaks” … Tuleb tuttav ette? Kahjuks, pole neist internetiavaldustest aga mingitki tolku. Kui sa neis siiski osaled, siis säästa vähemlat oma sõpru ja ära levita linke. Jällegi kehtib vana hea isetegemisrõõm — mine jaluta koertega varjupaigas, see on sada korda parem tegu kui kellegi asjasse puutumatu inimese algatatud kampaania.

9. Sa blogid ebahuvitavatest asjadest

Paraku on nii, et kedagi ei huvita, millised koogid, kiisupojad või bändid sulle meeldivad. Tähendab, kedagi kindlasti huvitab, aga blogimise materjal see ei ole. Iga sinu koogi või bändi kohta on kuskil hoopis nälgiv laps. Kirjuta asjadest, millest sa tead, ja sa võidad fänne.