Alustad kellegagi vestlust. Küsid oma vestluskaaslaselt, kuidas ta päev läks. Ta vastab sulle "Hästi." Ja sellega ongi vestlus lõppenud. Võib-olla mitte kohe, aga suures piirdes pole seal rohkem emotsioone.

Psühholoogi sõnul võiksid inimesed küsida oma vestluskaaslaselt hoopis, kuidas nad hindaksid oma päeva skaalal ühest kümneni.

Mis selles nii erilist on? Kui inimene annab oma päevale hinde, siis tõenäoliselt selgitab ta ka, miks ta nii arvab. Ja kui see hinne kipub olema madal, siis saad järgmiseks küsida, et mida saaksid teha tema päeva paremaks muutmiseks. Näiteks hindab keegi oma päeva viie vääriliseks ja küsid, mida saaksid teha, et see oleks kuus või seitse.

Spetsialisti hinnangul jätab see inimesele mulje, et oled hooliv ja sulle lähevad tema tegemised korda. Sellest võivad areneda ka järgmised vestlusteemad, misläbi võite jõuda oma jutuga palju kaugemale.

Lisaks on see hea, sest nii saab ka teine inimene läbi kirjutamise analüüsida ja läbi mõelda, miks ta oma päeva nii hindaks. Ja võib-olla ilmneb, et midagi polegi halvasti ning tuju muutub palju paremaks.

Allikas: rd.com