Eemalda sõbralistist

Dylaniga juhtus 2007. aastal tõeliselt piinlik lugu. Tal oli lahutus pooleli ja kohus keelas tal oma naisega ühendust võtta. Ükskõik, millisel viisil. Sellel ajal oli Facebook uus ja värske nähtus ning ka Dylan soovis liituda. Mõeldud-tehtud! Ühtäkki ilmus küsimus, kas Dylan soovib saata sõbrakutse kõikidele inimestele oma meililistis. Loomulikult oli Dylan nõus. Miks mitte lisada sõbralisti kõik tuttavad. Ühel hetkel ilmus ukse taha politsei ja Dylanil paluti jaoskonda minna. Õnnetul kombel oli sõbrakutse läinud ka Dylani naisele ja kes sellest ametivõimudele teatas. Karistuseks pidi mees veetma 10 päeva kinnipidamisasutuses.

Kallis lõunasöök

Vanessa ja Alexander olid 2009. aastal Bahama saarestikus puhkamas. Paarike seikles looduses ringi ja avastas saart. Ühel hetkel nägid nad iguaani. Nad püüdsid roomaja kinni, tapsid ta ära ja küpsetasid endale iguaanist lõunasöögi. Vanessa ja Alexanderi pildistasid kogu protsessi ja laadisid fotod Facebooki. Keegi saatis fotod aga ametivõimudele ja Bahama politsei arreteeris paarikese. Nad vabanesid 500 dollari kautsjoni vastu ja maksid hiljem suure trahvi. Selgus, et iguaanid on seal kandis ohustatud liik.

Laip ja sulg sappa

Mark töötas Richmondi ülikooli arstiteaduskonna juures meditsiinitehnikuna. Ühel hetkel tuli väljakutse. Mõrvatud oli 26-aastane naine. Mark tegi naise laibast pilti ja laadis selle oma Facebooki seinale. Üks mehe sõbralistis olnud inimene teavitas juhtunust politseid ja Mark arreteeriti. Ta lasti kohe lahti ja teda süüdistati ametipositsiooni kuritarvitamises. Lisaks määrati Markile 200 tundi ühiskondlikult kasulikku tööd.

Kuningas ja mina

Fouad Mourtada on marokolane, kes liitus Facebookiga 2007. aastal. Loomulikult ei teinud Mourtada endale oma nimega kasutajat, vaid otsustas kasutada hoopis Maroko kuninga Mohammed VI venna nime. Lugu kulmineerus 2008. aasta veebruaris, kui Mourtada arreteeriti. Ta tunnistas ametivõimudele, et kasutus kuninga venna nime vaid naiste tähelepanu saamiseks. Meest süüdistati andmete võltsimises ja identiteedivarguses. Kuu aega hiljem Mourtada vabastati, sest juhtumist sai rahvusvaheline skandaal ja mehele otsustati anda armu.


Seksilint

2010. aasta veebruaris häkkis Paul Franco oma endise tüdruksõbra Facebook'i kasutajasse ja muutis tema seksuaalse eelistuse geiks. Seejärel vahetas Franco kasutaja parooli ära ja hoidis seda nii-öelda pantvangis ning nõudis endiselt tüdruksõbralt sadu dollareid lunaraha. Naine kohtus Francoga Facebook'i teel. Mees jättis mulje, et töötab ülikoolis inglise keele õpetajana. Juhuslikult õppis naine aga samas ülikoolis ja sai üks hetk teada, et tegelikult mees ei töötagi ülikoolis ja on pettur. Samas kartis ta Francot maha jätta, sest mehe sõnul oli tal neist salaja filmitud seksivideo. Ühel hetkel sai naisel aga kõrini ja ta läks politseisse. Ta sai oma Facebooki kontole ligipääsu tagasi ja Franco arreteeriti. Hiljem selgus, et mingit salajast seksilinti polnudki.

Allikas: rd.com