1. Sinivaal võib alla neelata auto. Ei või! Sinivaal võib olla küll hiiglaslik, kuid suurim asi, mille ta on võimeline alla neelama, on viinamari.

2. Koerad näevad maailma must-valgena. Ei näe. Tegelikult näevad koerad värve küll. Lihtsalt mõnede värvide asemel näevad nad hoopis halle toone. Miks? Sest nii on roheluse keskel kergem eristada teisi loomi.

3. Jaanalind paneb pea liiva alla, kui ta on hirmul. Tegelikult jookseb jaanalind lihtsalt minema.

4. Konna puudutamisel võid saada soolatüüka. See ei vasta tõele. Ei teagi, miks inimesed nii kipuvad arvama.

5. Keegi on sulle kunagi öelnud, et tambid nagu elevant? Tegelikult liiguvad elevandid küllaltki vaikselt.

6. Härg läheb närvi, kui näeb punast värvi. Tegelikult reageerib härg hoopis liigutustele, mitte värvile. Punane värv on härjavõitlusel pigem sümboolne.

7. Kameeleon muudab värvi, et end peita. Nii see ei ole. Kameeleon muudab värvi vastavalt oma tujule.

8. Kui tulistada summutiga püstolist, ei kostu häält. Päriselt vaigistab summuti häält, aga seda on ikkagi kuulda.

9. Langevarju hüppe ajal saad teisele hüppajale midagi öelda. Tegelikult ei saa, sest tuule tõttu ei kuule keegi midagi, mida räägid.

10. Peale raseerimist kasvavad karvad tihedamana tagasi. See ei vasta tõele. 1970. aastal tehti katse, milles osalenud mehed raseerisid iga nädal mitu kuud järjest ainult ühte oma jalgadest. Hiljem võrreldi mõlema jala karvu. Erilist vahet polnud.

11. Mac OSXil või Linuxil töötav arvuti on igasuguse pahavara suhtes ohutu. Tegelikult pole. Enamik inimesi kasutab Microsoft Windowsi ja seetõttu valmistatakse Windowsile rohkem viiruseid.

12. Kui kiskuda vihmauss pooleks, tekib kaks vihmaussi. Nii see ei ole. See osa, millel on pea, suudab saba taastada. Teine pool aga sureb ära.

13. Külmutatud köögiviljad on madala toiteväärtusega. Vastupidi, külmutatud köögiviljades on säilinud palju toitaineid ja vitamiinide kaod on väikesed.

14. Pastatooted muudavad paksuks. Kaalu kergitab hoopis kõik muu, mida süüakse pastaga koos: kastmed, juust, hakkliha jne.

15. Õhtul söömine muudab paksuks. Tegelikult pole tähtis, millal sööd. Oluline on söögist saadud energia ära kulutada. Kui lähed aga peale söömist kohe magama, siis häirib see und.