Rännuhimulise Raimondi jaoks pole see sugugi mitte esimene kord seljakott seljas uudistama minna. 17-aastaselt hääletas ta üksinda Saksamaale ja järgmisel aastal kolme päevaga Amsterdami. Raimond käis Tartu Kunstigümnaasiumis ning kui vanuseks 19 kukkus, sai see ka lõpetatud. "Selles mõttes, et oli ka aeg!" ütleb ta naljatledes. Kooli lõpetamisele järgnes oma materiaalse vara jagamine ning kogutud raha eest ostis Raimond ühe otsa pileti Türki. Eelmisel aastal reisis ta natukene Ungaris ja nüüd ootab teda hoopis midagi suuremat. Tema Facebookis seisab nii: "Lahkun hääletama teadmatult suunaga Mongoolia ja suur maailm." Ka Venemaal kavatseb ta ringi vaadata. 

Miks Mongoolia ja Venemaa? "Kui Ameerika on suur ja võimas riik ning seal on nii palju erinevat kultuuri, siis peaks ju Venemaal seda sama palju olema ja tahaks seda kõike oma silmaga näha. Siis saan ka õige arvamuse Venemaast," põhjendab ta suunavalikut

Kuuldes sellest, kuidas Raimond oma rännakuil kord narkoparuniga kohtus, tekib küsimus, kui ohtlik selline ettevõtmine üldse olla võib? "Minu loogika on see, et igalpool on olemas head ja halvad inimesed. Samahästi võib minuga juhtuda midagi siin," kirjeldab ta.

Uurides, kuidas maailmas ringi rändamine rahakotile mõjub, ütleb Raimond, et raha pole tegelikult kunagi, aga see ei takista. "Ajasin viisaraha kokku ja Venemaa jaoks on mul 2300 rubla, circa 40 eurot. Nii palju alternatiive on, näiteks Sloveenias sain endale tuttava kaudu töö kuulsa koka juurde ja Gruusiasse jõudes sain esimesel päeval hostelisse tööle. Vahepeal töötan ja vahel hääletangi hästi odavalt. Paljudes kohtades ikka kostitatakse!"

Raimond loodab kodumaale tagasi jõuda oktoobris ning järgmiseks teekonnaks on ehk Lõuna-Ameerika.

Jääme Raimondi reisikirju ootama!