Konkursile esitati kandidaate üle Eesti. Ankeete hindas Õpilasliidu kultuurivaldkonna noortest moodustatud žürii, kelle arvates oli konkurents tugev, ent üksmeelele jõuda polnud raske.

Tänavuaasta õpilassõbralikemaks õpetajaks valiti Adavere Põhikooli huvijuht, klassijuhataja kui ka ajaloo-, karjääri-, inimese- ja ühiskonnaõpetuse õpetaja Merle Karuks.

Merle esitati konkursile Adavere Põhikooli õpilase Sandra Pomjalovi poolt, kes peab õpetajat oma suureks eeskujuks. Õpetaja Merle tunnid on alati huvitavad ning elulised. Ta lööb aktiivselt kaasa koolielu kujundamisel, organiseerib projekte ja teeb pidevat koostööd õpilasesindusega.

Koos õpilastega korraldab Merle näiteks iga-aastast jõulupidu, mille puhul teeb terve kool ühise näidendi. Kaasa löövad kõik põhikooli õpilased ning Merle ülesanne on alati etendus välja mõelda. Merle tütar on õpilastele rääkinud, et kui tal on vaja näidendit lavastada, paneb õpetaja öösel muusika mängima ja mõtleb. „Ise on ta öelnud, et öösel tulevadki just kõige paremad mõtted. See teebki temast väga erilise õpetaja,“ arvab Sandra.

Lisaks on Merle eestvedajaks Adavere Põhikooli õpilastele loodud klubil T.O.R.E – Tugiõpilaste Oma Ring Eestis. Iganädalastel klubiõhtutel räägitakse peamiselt koolielust, jagatakse nii kogemusi kui muresid ning õpitakse tundma teisi kaasõpilasi. Ära ei jää lõbusad mängudki. „Muidugi oskab ta ka kuri olla, kui selleks on põhjust. Talle ei meeldi, kui keegi temaga võidu räägib, tundi hilineb või kodutööd pidevalt tegemata jätab. Tema tundides on hea ja rahulik olla, sest ta oskab ennast kehtestada. Kui mõnel õpilasel on mure või ta tahab lihtsalt millestki rääkida, siis õpetaja Merle on üks suur kõrv. Ta leiab aega, et õpilased ära kuulata ja neid vajadusel ka aidata. Teda saab usaldada väga paljudes küsimustes.“ leiavad Adavere Põhikooli õpilased.

Kõikide eelnimetatud tegevuste kõrval leidub õpetajal aega ka sportimiseks ning ise koolis käimiseks. Alates sellest aastast alustas Merle õpinguid raamatupidamise alal.
Merle on õpetaja, kes teeb oma tööd suure armastuse ja uhkusega. Ta annab endast kõik, et aidata noortel kasvada tulevikus tublideks Eesti inimesteks.

Eesti Õpilasesinduste Liit soovib omalt poolt õpetaja Merle Karuksile palju õnne ning tänab kõiki, kes märkasid ning õpetajaid konkursile esitasid!