‘”Supilinna Salaselts” on saanud sooja vastuvõtu osaliseks erinevatel rahvusvahelistel filmifestivalidel, eriti aga Saksamaal ja Šveitsis, kus linastusi saatis publiku palav aplaus koos publikupreemia auhinnaga,” kommenteeris koos lastega festivalidel käinud Mika Keränen, kelle lasteraamatud on filmi aineks. “Nüüd võib olla kindel, et film on võitnud ka välismaa filmisõprade südame,” kinnitas kirjanik.

Ka filmi tegijaid rõõmustab filmi edu. “Meil on äärmiselt hea meel, et “Supilinna Salaselts” on saanud lühikese ajaga niivõrd palju positiivset vastukaja – seda armastavad nii lapsed kui täiskasvanud Eestis ja välismaal,” rääkis filmi produtsent Diana Mikita.

Film on valitud mitmete rahvusvaheliste filmifestivalide programmi, olles lisaks Saksamaale ja Šveitsile juba linastunud ka laste- ja noortefilmide festivalil Reykjavikis. Lisaks näidati menukat koguperefilmi ka Euroopa suurima filmifestivali Cannes’i filmiturul Eesti filmipaviljonis ning järgmisena linastub film juba Riias, Saksamaal Cottbusis ja Lübeckis ning Valgevene ja Tšehhi filmifestivalidel. Samuti on oma programmi filmi lisanud ka Cinekid laste- ja noortefilmide festival Hollandis ning ookeanitagune filmifestival Chicagos. Järgmise aasta märtsis jõuab “Supilinna Salaselts” kinolevisse Soomes ja peagi linastub film ka Prantsusmaal.

“Supilinna Salaselts” on läbi aegade kõige vaadatuim Eesti lastefilm, mida on käinud Eestis kinodes vaatamas üle 91 000 inimese, hoides Eesti filmide üldedetabelis kolmandat kohta filmide “Nimed marmortahvlil” ja “1944” järel. Peagi jõuab film ka DVD-le, et filmisõbrad saaksid Supilinna laste seiklusi ka kodus vaadata.

15. maist üle Eesti 25 kinos linastunud “Supilinna Salaselts” on Mika Keräneni lastekrimkadest innustust saanud koguperefilm. Supilinna Salaseltsi kuuluvad neli julget last, kes lahendavad põnevat müsteeriumi, mille käigus tuleb sukelduda ajalukku, pista rinda vastasjõuguga ning kasvatada oma vanemaid.

Seiklusfilmi võtted toimusid eelmisel suvel Tartus ja Lõuna-Eestis. Laste rollidesse kandideeris üle 5800 lapse. Supilinna lapsi mängivad Olivia Viikant, Karl Jakob Vibur ja Hugo Soosaar Tallinnast, Arabella Antons Tartust, Gregor Kelder Saaremaalt, Sten-Markus Rohtla Rakverest ning Meriliis Lillemägi Pärnust. Laste kõrval näeb ekraanil Evelin Võigemasti, Mirtel Pohlat, Karin Raski ja teisi Eesti tuntud näitlejaid. “Supilinna Salaseltsis” tegi näitlejadebüüdi ka kriitikutelt palju kiitust pälvinud Kaido Höövelson.

Filmi produtseeris Eesti filmistuudio Nafta Films. Filmi režissöör on Margus Paju ning stsenaariumi on kirjutanud Mihkel Ulman ja värskelt Oscariga pärjatud Christian Gamst Miller-Harris (Taani). Filmi produtsendid on Esko Rips ja Diana Mikita koos Soome kaasprodutsendi Jesse Fryckmaniga.