Meemikonkursile "Suhtle vabalt, kiusuvabalt!" on oodatud kiusamise teemat, eeskätt aga kiusamisvastast sõnumit kajastavad internetimeemid ning oma töö tuleks läkitada hiljemalt 8. augustiks (k.a) Kiusamisvaba Kooli SA meiliaadressile info@kiusamisvaba.ee. Kõige silmapaistvama konkursitöö autorit premeeritakse peaauhinnaga, milleks on Telia 250-eurone kinkekaart.

Konkursile antakse avapauk juba 17. juunil Haapsalus toimuval noorte [eel]arvamusfestivalil, kus SA Kiusamisvaba Kooli eestvedamisel toimub kell 14.30-16.00 temaatiline töötuba, mille lõpuks juba ka esimeste meemidega kätt proovida saab.

Telia Eesti abiga läbi viidava õpetliku, aga lõbusa meemide loomise õppuse eel uuritakse ja katsetatakse töötoas seda, kuidas kiusamist ära tunda ning mis on ühe noore jaoks esmasemad või ka pöörasemad võimalused kiusamise ohjeldamiseks. Samuti mõeldakse üheskoos, kuidas aidata oma kaaslastel kiusamisest võitu saada.

"Aga kui Haapsallu töötuppa tulla ei saa? Ikka võib meemikonkursil osaleda!" andis sihtasutuse Kiusamisvaba Kool tegevjuht Triin Toomesaar selgelt mõista. "Konkurss kestab lausa 8. augustini ning on mõeldud noortele üle Eesti. Seega kui hea kiusuvastane mõte tekib suvevihmaste toailmade või päiksesoojade grilliõhtute käigus, pandagu see meile aga julgelt teele!"

Toomesaar lisas, et konkurss on üks osa, tähistamaks augustis suhtluskultuurikuud ning kogumaks kokku 21. sajandi noorte mõtted ja võtted kiusuvabamaks suhtlemiseks. "Kuna suhtluskultuurikuud korraldame Euroopa kultuuripärandi aasta raames, korjame noorte mõtteid kaasaegse kultuuripärandi ehk meemide kaudu," selgitas Toomesaar.

Meemikonkursil osalemise täpsemad juhised on leitavad veebilehelt www.kiusamisvaba.ee/meemikonkurss.

SA Kiusamisvaba Kool asutati 2012. aastal missiooniga muuta Eesti koolid kiusamisvabaks. Selleks töötatakse välja tõenduspõhised meetmeid, aidatakse koole koolikiusamise vastaste meetmete kasutamisele võtmisel ning tegeletakse teadlikkuse tõstmisega koolikiusamise ning kiusamise vähendamise ja ohjeldamise viiside kohta.