Noortenädalat korraldatakse Tallinnas juba 2007. aastast alates ning nädala eesmärgiks on innustada noori loovusele ja pakkuda neile võimalusi nii arendavaks vaba aja veetmiseks kui ka eneseteostuseks. Mitmed noortenädala kavas olevad loengusarjad, esinemised ja töötoad ongi sündinud noorte endi algatusel ning sündmustega soovitakse suunata mõtlema rohkem harjumuspärastest raamidest välja, lähtudes eelkõige innustamise põhimõttest.
Kõigele lisaks pakub Tallinna noortenädal meelelahutust ja põnevaid ettevõtmisi sügisese koolivaheaja sisustamiseks.

Tänavakunstnik Von Bomb õpetab noortele tänavakunsti
Täna kell 14.00 alustab noortenädala programm Kultuurikatla katelde saalis tänavakunsti teemadega, kus kunstnik Von Bomb eestvedamisel teevad noored stencil- ehk šabloonikunsti tehnikas portreepilte, millest päeva lõpuks valmib suureformaadiline stencil-portreedega kaetud ühispilt.

Voguing kui stiliseeritud tantsustiil
Kel huvi tantsu ja eelkõige just voguing stiili vastu, on oodatud kell 16.30 algavasse voguing’u töötuppa Kultuurikatla katelde saali, kus saab professionaali juhendamisel voguing‘uga lähemalt tutvust teha, õppida kohapeal selgeks lühike tantsukava ja proovida runway‘il kõndimist. Töötuba viib läbi stuudio TantsuGeen juhendaja.

Rahvusvaheline tsirkuselavastus „InTime“
Samas saalis algab kell 17.30 tsirkuseetendus „InTime“, mis on grupi Mago esimene ühine etendus. Soomes tegutsev tsirkusekool on kokku toonud eri taustadega noored – Amandine Doat, tantsija Prantsusmaalt, Otto Tammivaara, inseneriharidusega noormees Soomest, Merle Freund Saksamaalt ning Grete Gross Eestist. Etenduse “InTime” puhul on tegu tsirkuse draamažanriga, kus psühholoogilised mängud avavad kolme isemoodi tegelase sügavamaid soppe.

Koolitants noortenädalal
Tallinna noortenädala esimesel päeval jõuab lavale ka värskusest ja energiast pakatav Koolitantsu Kompanii debüütlavastus „Esimene lend“, mis on 64 julge, särava ja ambitsioonika tantsija suur samm suurtele lavadele. Etendust näeb Kultuurikatla katelde saalis algusega kell 18.20.

Rulatamine kui kunst
Päeva lõpetab ainulaadne kunsti, linnaruumi ja rulakultuuri ühendav sündmus “Rulatamine kui kunst”. Kultuurikatla katelde saali üles seatav installatsioon pole pelgalt vaatlemiseks, vaid sellel hakkab aset leidma performance-stiilis rulajämm, kus kohalikud rulatajad skulptuuri eri tahke vastavalt isiklikule loomingulisele tajule füüsiliselt praktiseerida saavad. Sündmus algab Kultuurikatla katelde saalis kell 20.00 Ziggy Wild kontserdi saatel.

Inimõigustest animatsioonikeeles
Koostöös Sihtasutusega Unitas ja Nukufilmi Lastestuudioga toimuvad Tallinna noortenädalal kolmel päeval, 21.–23. oktoobrini inimõiguste teemalised õpitoad, kus osalejatele räägitakse inimõigustest laiemalt ning sellele järgnevates animatsiooni töötubades saab eelnevas seminaris kuuldud teemad ning mõtted vormida animatsioonikeelde.


Tallinna noortenädal toimub 21.–24. oktoobrini ja peakorraldajaks on Tallinna Spordi- ja Noorsooamet.