1. Sa oskad seda! (võib-olla on tarvis vaid meelde tuletada)
Ronimine on loomuomane tegevus, mida oleme kõik lapsena nautinud - olgu see siis puu otsas või uksepiidal.

2. Tee midagi uut - murra rutiini
Spordialana on see iseenesest juba uus ja põnev, kuid lisaks sellele on iga ronimisrada midagi omalaadset ja kordumatut.
Ronimine on põnev ja väljakutseid pakkuv ala, kus ennast saab proovile panna igal sportlikkuse tasemel inimene.

3. Lihtne on ennast ületada
Kaljuronimine on üks aladest, kus oht on näiliselt suurem, kui ta tegelikult on. Ka enamik liigutusi tunduvad esmasel hinnangul võimatud, ent siiski tänu proovimisele ja oskuslikule juhendamisele võivad üsnagi lihtsaks osutuda. Ainult proovida on vaja!

4. Parim seltskond
Ronijaid iseloomustatakse kui intelligentseid inimesi, kellele meeldib probleeme, ehk ronimisradu, lahendada. See on küllaltki individuaalne spordiala, milles võrrelda saab saavutusi tihti vaid iseendaga, kuid sellegipoolest tekib ronimisseina all alati väga ühtne ja toetav kogukond. Tihtipeale leiad end kellegagi vestlemast või teineteist juhendamas, kuidas üht või teist rada ronida. Uusi sõpru tekib nii kiiresti, et ei saa ise ka aru!

5. Saad mõtted mujale
Raja (ehk -probleemi) lahendamisel on vaja keskenduda konkreetsetele üksikutele liigutustele, seetõttu ei ole mahti mõelda tööle ega kohustustele. Konsentreeritud pingutus, mis toimub ronimise ajal, nii vaimselt kui füüsiliselt, on suurepärane abiline mõtete puhastamiseks!

6. Ronimine treenib kogu keha

See on suurepärane moodus kogu keha terviklikuks treenimiseks! Ronimine arendab jõudu ja vastupidavust ning samuti koordinatsiooni ja peenemat motoorikat. ...rääkimata ägedatest musklitest.

7. Keha ja vaim
Ronides on lisaks füüsilisele oluline ka psühholoogiline pool. Kõrgusekartusega inimesele võib see osutuda tõsiseks piiride nihutamiseks. Hirm hoiab meid ennast vigastamast. Samuti hoiab see meid tagasi ka siis, kui kehaliselt oleme võimelised palju enamat saavutama. Miks mitte ületada oma hirme lõbusas, juhendatud ja turvalises keskkonnas?

8. Ronimishallist võid leida kaaslase terveks eluks
See on koht, kust leida sarnaste huvidega kaaslast. Seina peal on hea tõenäosus kohtuda sportliku kehaehituse, sarnase mõtteviisi, ühise hobi ning positiivse suhtumisega tegelasega. Ja tutvuda ei ole üldse raske.

9. Enda avastamine – piiride lükkamine
Sa oled valmis rohkemaks, kui arvad. Ronimine annab eesmärgid, millega tööd teha ja end veelgi rohkem ületada. See võidukas energia, mis ronimisprobleeme lahendades tekib, on igati kasulik ka koolis ja tööl!

10. Võimalus avastada maailma

Ronimine annab Sulle võimaluse avastada maailma kõige kaunimaid kohti - kas pole mitte parimad vaated alati kõrgemalt kalju või kivi otsast.