1.Sa võpatad, kui magama jääd. Iga kord. Uneekspertide sõnul sõltub võpatuse tugevus sellest, kui unine sa oled. Mida tugevam võpatus, seda unisem oled.

2. Su kehatemperatuur läheb madalaks.

3. Keha puhastub mürkidest. See puhastumine toimib paremini siis, kui inimene magab hästi. See selgitab seda, miks need, kes pole öösel korralikult magada saanud ja on väsinud, unepuudusest ja üleväsimusesest natukene "hulluks" lähevad.

4. Unustad kasutu informatsiooni, mida päeva jooksul kogunud oled.

5. Su keha magab, aga aju on aktiivne. Und nägeva inimese aju on palju aktiivsem kui ärkvel oleva inimese aju. Teadlased on öelnud, et magades võib inimene teha hämmastavaid avastusi ja leida põnevaid seoseid.

6. Sa ärkad üles 5-15 korda tunnis. See juhtub tavaliselt siis, kui liigume ühest unestaadiumist teise, näiteks unenägude nägemisest sügavasse unne.

7. Sa ilmselt hingad... Tegelikult umbes 30% inimestest lõpetavad magama jäädes hingamise. See on tegelikult tõsine asi, sest ilmselt on tegemist uneapnoega. Kui kuuled, et sõps või keegi lähedane kole kõvasti norskab, siis tuleks lasta arstil end üle kontrollida, sest 90% inimestest, kes vaevlevad uneapnoe käes, jäävad diagnoosimata!

Allikas: Seventeen