"IRL oli minu jaoks natuke nagu läbi loetud raamat. Ma tundsin, et on pidurdunud nende ideede areng, mis on minu jaoks olulised nagu selgelt avatud rahvuslus ja poliitiline kultuur, " sõnas ta.

"Ma alustasin oma poliitilist karjääri kohalikul tasandil ja mul oli sel ajal väga ühtne meeskond, see mida tegime oli minu jaoks tõesti siiras ja adekvaatne. Mida lähemale riigikoguvalimistele, mida enam edenes meie programmiline töö IRLis, seda enam veendusin, et mul ei ole õigust ja see ei ole mulle ka omane minna ning hakata endast oluliselt arvukamat seltskonda nö nende veendumustes muutma, kui samal ajal on olemas teine ja parem erakond, mis on avatud diskussiooniks nendel teemadel." leidis Alender.

10. novembril kell 21.00 avaldasid arutelusaates “Fookus” oma arvamust parteivahetamise ning uute liitujate teemal lisaks värskele Reformierakonna liikmele Yoko Alenderile ka äsja SDE ridadesse astunud esseist ja kirjanik Andrei Hvostov koos politikasse tagasi pöördunud erakonnakaaslase Silver Meikariga ning Vabaerakonda kuuluv Sergei Metlev.

Saadet on võimalik järelvaadata aadressil: tudeng.tv/fookus

“Fookus” on veebitelevisiooni Tudeng TV arutelusaade, kus vaatajatel on ühiskonna tegelastele võimalik oma argumente esitada. Läbi kollektiivse dialoogi jõutakse probleemsete teemade tuumani ja võimalike lahendusteni.