Mulle ei meeldi omaealiste poiste lapsikus ja halb käitumine. Vanemad mehed on mind alati huvitanud just tarkuse pärast ja sellepärast, et oskavad naistega käituda ja n-ö on ka rohkem elukogemust. Ma soovin teada, kas see on ikka päris okei?

Vastab Amori nõustaja: Kirjutad, et Sulle on alati meeldinud vanemad noormehed ning ka Sinu praegune mees on Sinust vanem. Ütled, et Sinu-ealised poisid on lapsikud ning käituvad halvasti, aga vanemad mehed on targemad, oskavad naise eest hoolt kanda ning on elukogenenumad. See on täiesti normaalne, et neiudele ja naistele võivad meeldida endast vanemad poisid ja mehed, sest neile võib tunduda, et samavanuselised poisid ei ole nii targad, kogenud ja täiskasvanud kui samas vanuses neiud ja naised või vanemad mehed. Seetõttu hakatakse vaatama endast vanemaid noormehi, sest nemad lihtsalt tunduvad kogenenumad, targemad, iseseisvamad, oskavad nii enda kui ka partneri eest hoolt kanda ning on muidu täiskasvanumad.

Arvan, et vanus on kõigest number, mis tekitab paljudel inimestel teatud ootuseid, näiteks milline peaks keegi selles vanuses olema. Me võime arvata, et mõni 30-aastane on elukogenum ja targem kui mõni 20-aastane, kuid tegelikkuses võib olla nii, et see 20-aastane on kogenum, targem ja täiskasvanum võrreldes 30-aastasega, seega alati ei pruugi vastata tõele väide, et mida vanem, seda targem ja parem ja me ei saa selliseid asju eeldada ega ka oodata. Samuti on ka selliseid paare, kus naine on mehest vanem või on partnerid sama vanad, seega tegelikult ei saa (ja ei peaks) ka ütlema, et inimene ei võiks olla endast noorema või vanema inimesega, sest oluline on ju teise inimese kvaliteedid, iseloom, isiksus, käitumine, huvid, kuidas keegi oma elu elab, millega nad tegelevad, mille poole nad pürgivad, mida nad teha soovivad ja kuidas me end nendega koos olles tunneme.

Oma elus kohtume me nii mitmete inimestega, kellest mõnedega võivad meil tekkida romantilised suhted. Kõik need partnerid võivad olla erineva vanusega, mõni vanem, mõni noorem, mõni sama vana, ning ei saa öelda, et vanus mängib siin mingisugust rolli, kuid nii nagu kasvame ka meie vanemaks ja targemaks muutuvad ka teised inimesed meie ümber ning kogu elu on dünaamiline ja muutlik, mis ongi elu võlu. Seega ära muretse selle pärast, kui vana keegi on, tähtis, et Sa oleksid õnnelik ning et alati saaksid oma partneriga võrdväärselt arvamust väljendada ning et oleksid oma partneri poolt väärtustatud. Loodan, et Sinu mureküsimus sai vastuse!