Mu isa on täiesti segane kui peaksin ütlema, et lähen poistega juba välja või kui olen koos mõne klassivennaga kuhugi kõndinud, nt poodi. Tal on siuksed imelikud hirmud nagu et ma jääksin rasedaks või mind kasutatakse ära. Kahjuks süvendab seda tema jaoks ka see, et tema poolsest sugupuust on olnud päris mitu juhtumit, kus lapsed ei lõpeta kooli ja on rasedad ja pärast ei lähe ülikooli. Mina ei ole selline, mul on siht silme ees ja sinna ma ka suundun. See poiss ja mu isa on kohtunud, mu isa ja ta vanemad on kohtunud, kuigi jah ei ole olnud need kohtumised nii edukad. Kui mu isa mind kellegi poisiga koos näeb, siis on ta kohe, et noh, kes see oli ja mis ta tahtis jne. Kui oleme perega vaadanud mingeid saateid, kus on samuti mainitud, et 17 ja rase vms, siis alati mu isa hõõrub seda mulle nina alla. Aga nüüd jõuan probleemini. Kuidas ma saaksin tulla oma poisiga ka niimoodi koju, kui mu vanemad kodus on? Nii et kumbki südamerabandust ei saaks ning ma pärast pikka loengut kuulama ei peaks. Kuna mul pole vanematega ka mingit usaldust väga, siis ei julge ma sellest neile ennem rääkida. Jah, lihtne öelda, et peab ennast kokku võtma, aga ma olen üritanud ja see ei toimi. Tahaksin tõesti et mu vanemad saaksid sellest aru, et olen juba piisavalt suur, et poistega suhelda ja võimalik, et midagi rohkemat kui sõprust tunda... Aitäh Teile!

Vastab Amori nõustaja:
Kirjutad, et oled suhtes olnud üle poole aasta, millest teavad poisi vanemad, kuid mitte Sinu vanemad. Su isa kardab, et Sinuga võib miskit juhtuda, näiteks rasedus, kuigi Sa tead, et selle tõenäosus on väike, kuna Sul on siht silme eest ning soovid oma soovide ja eesmärkide poole pürgida. Isa on Sinu pärast mures, kuna ta armastab Sind ning soovib Sulle vaid head, kuid viis, kuidas ta seda näitab, ei ole just meelepärane. Su isal on justkui kaitseseisak, kus ta ilmselt arvab, et kõige parem viis, kuidas Sind kaitsta kõige eest, mis võib juhtuda, on hoida Sind enda läheduses ja teistest poistest eemal. Aga tegelikult oled noor, iseseisev tütarlaps ning peagi saabub aeg, kus Sa lähed edasi õppima või tööle, millega võib kaasneda ka (teise linna) kolimine. Ka sellisel hetkel tuleb Su isal mõista ja aktsepteerida, et oled iseseisev ning oskad enda eest seista ning enda tegude eest vastutada. Ma ei usu, et isa soovib piirata Sinu võimalusi olla õnnelik, vaid see on lihtsalt tema moodus, kuidas enda armastust ja hoolt väljendada.

Küsid aga, kuidas tuua oma poissi koju samal ajal kui vanemad kodus on? Selleks tuleks neile seda öelda. Ehk võiksid esmalt rääkida oma emaga, kuna tema juba aimab. Võiksid talle öelda, mida poisi vastu tunned, et ta tõesti meeldib Sulle ja võib-olla ka öelda, mis on temas sellist, mis Sulle meeldib või mis teeb ta eriliseks. Sinu ausus ja siirus kõnetavad enda eest. Võib-olla on võimalus, et ema räägiks sellest Sinu isale või räägiksid Sina enda isale kui ema on samuti läheduses, et ta saaks Sulle toeks olla. Võib-olla võiksid teha ettepaneku, et koos neljakesi minna kohvikusse või einetama, et üksteist veidigi paremini tundma õppida ning poiss saaks end tutvustada. Seejärel on ehk tõenäolisem, et poissi oleks lihtsam koju tuua. Ütled aga, et Sul ei ole vanematega usaldust ning et oled üritanud nendega rääkida, kuid see ei ole toiminud. Sellisel juhul tuleks usaldust hakata tasapisi ehitama ja tugevdama. Kas oskad mõelda mõnele näitele, mis võiks teievahelist usaldust tugevdada tuginedes sellele, mispärast teievaheline usaldus on hääbunud? Näiteks, kas see võib olla selle pärast, et oled koju saabunud lubatust hiljem või oled midagi lubanud ja seda mitte täitnud või peitub selles mõni muu põhjus? Mis moel saaksite taastada teievahelise usalduse? Lõppude lõpuks Sinu vanemad tõeliselt hoolivad Sinust ning ei soovi, et Sinuga midagi juhtuks. Võiksid neile seda ka väljendada, et Sa tead, et nad hoolivad Sinust ja armastavad Sind, kuid Sa soovid veidi aega veeta oma sõprade ja/või poisiga, kuna oled iseseisev ning vastutustundlik. Kui nad näiteks muretsevad, et oled hilja väljas, siis ehk saaksid sõbrad/poisi kutsuda enda poole, et nad siis ei muretseks nii väga. Kui nad muretsevad, et Sa võid rasestuda või juhtub midagi muud, siis saad öelda, et Sa ei soovi veel emaks saada ning soovid teha seda ja teist, näiteks minna ülikooli/tööle ja et Sul on unistused ja soovid, mille poole pürgid. Ükskõik millisel põhjusel on teievaheline usaldus hääbunud on seda võimalik taastada ning usalduse ja usaldamise korral väheneb ka mure Sinu pärast, kuna nad teavad, et Sinuga on kõik korras.

Loodan, et sain oma kirjavastusega Sulle abiks olla ning soovin, et leiaksid võimaluse, kuidas oma vanematega rääkida, et saaksid seejärel õnnelik olla!