Amori nõustaja: Tere, kirjutad, et Sulle meeldib üks poiss, kuid oled sõprade poolt paari pandud hoopis teise poisiga. Tahad poisile öelda, et ta meeldib Sulle aga ei tea, kuidas seda teha.

Alustame selle poisiga, kes Sulle meeldib. Tavaliselt kui meile keegi meeldib, näitame seda oma käitumisega välja - näiteks tahame selle inimesega võimalikult palju aega koos veeta, tahame temaga rohkem rääkida (kas siis näost-näkku või näiteks Facebookis), tahame talle endast head muljet jätta ja ei tee tema juuresolekul asju, mis meist imeliku mulje jätaks. Noored oskavad märgata muutust teiste käitumises ja sellest midagi järeldada. Üks asi on oma käitumisega näidata, et keegi Sulle meeldib, teine asi on seda talle otse öelda. Kuigi see nõuab alguses palju julgust ja mõnikord tundub väga hirmutav, siis on peale selle väljaütlemist kergem olla. Kui tahad poisile öelda, et ta Sulle meeldib, siis mõtle, mida Sa talle täpselt öelda tahad - kas lihtsalt seda, et ta on tore, või seda, et ta väga meeldib Sulle ja tahaksid temaga käima hakata või hoopis midagi muud? Kõikidele inimestele meeldib teada, et nad kellelegi meeldivad. Kui oled selle välja mõelnud, siis mõtle, kas tahad talle seda öelda suuliselt või kirjalikult (Facebookis, sõnumiga vms). Tea seda, et kuigi kirja teel seda öelda tundub lihtsam, siis tegelikult ei pruugi see nii olla. Kui ütled seda kirjalikult, ei näe Sa seda, kuidas poiss reageerib (kas ta on uudist kuuldes rõõmus või pigem mitte). Kui julged talle seda suuliselt öelda, siis vali välja õige hetk. Õige hetk on selline, kus teil ei ole väga kiire (nt kui kohe algab matemaatika kontrolltöö, siis enne seda ära ütle, siis on pea muid mõtteid täis). Näiteks peale kooli kui tekib võimalus temaga kahekesi rääkida, oleks hea hetk seda öelda. Kui teid ümbritsevad paljud teised noored, siis on Sul seda ebamugavam öelda ja poisil ebamugavam kuulda, sest olete mõjutatud teiste käitumisest. Võta julgus kokku ja proovi, küll Sa hakkama saad!

Teise murena ütled, et Sind on sõprade poolt paari pandud poisiga, kes Sulle ei meeldi. Selles olukorras aitab see, kui end kehtestad - see, kellega Sina käid, sõltub ainult Sinust ja sellest inimesest, mitte sõprade arvamusest või soovist. Suhe on privaatne ning selles toimuv ei kuulu laiemale ringile teadmiseks-arutamiseks. Palu sõpradel selline paaripanemine lõpetada. Kui see jälle esile kerkib, saab öelda: Eelistan ise valida, kellega ma suhtes olen. Seda öeldes ei pea Sa kellelegi midagi põhjendama ega nende arvamuste või soovide kohaselt käituma.