Vastab Amori nõustaja:

Loen Su kirjast, et olete partneriga kaalunud seksuaalelu alustamist ning teinud otsuse end kaitsta soovimatu raseduse eest. Arvan, et teie plaan pöörduda naistearsti juurde ning paluda nõu ning vastava rasestumisvastase vahendi määramist, on väga mõistlik. Tahaksin teid väga tunnustada, et olete seksuaalelu alustamise eel omavahel arutanud rasestumisvastaseid vahendeid puudutavat. Võibolla olete arutlenud ka enda kaitsmist seksuaalsel teel levivate haiguste eest.

Naistearsti võib külastada vajadusel igas vanuses ning selleks luba ega vanema juuresolekut vaja ei ole. Samuti on pillide retsepti välja kirjutamise osas. Loomulikult, kui Sul on hea suhe oma vanematega ning hea võimalus nendega ka seksuaaltervist puudutavatel teemadel arutleda, võib olla toetav ka pillide võtmine kõne alla võtta. See aga on Sinu enda valik.

Arstile pöörduda võid üksi või ka koos partneriga noorte nõustamiskeskusesse, naiste nõuandlatesse, kliinikutesse vm. Eelnevalt peaks aja ette broneerima. Kindlasti soovitan Sul tutvuda kodulehega www.amor.ee kust leiad antud teemal palju vajalikku informatsiooni.