1. Kas rasestumisvastaste pillide pikaajaline võtmine võib mõjutada tulevikus laste saamist?

Pillide pikaaegne kasutamine ei mõjuta kuidagi Teie viljakust. Vältides võimalikke tüsistusi, mis võivad kaasneda soovimatu rasedusega, aitab pillide kasutamine kaasa viljakuse säilitamisele. Lihtsalt niisama pillide tarvitamises pauside pidamisel pole mingit meditsiinilist põhjendust. Pillidest tuleb loobuda, kui soovite rasestuda või kui ilmnevad mingid tervisehäired, mille korral kombineeritud pillid on vastunäidustatud. Mingit ajalist/ealist piiri pillide kasutamises pole.

2. Kui pika aja pärast peale seksuaalvahekorda saab rasedust tuvastada?
Rasedust saab kõige kiiremini tuvastada 10 päeva peale viljastavat vahekorda. Selleks ajaks on viljastatud munarakk emakasse kinnitunud ja naise oragnismis leidub rasedushormoon kooriongonadotropiin. Rasedustest mõõdabki seda hormooni.

3. Kui vana peab olema isik, et talle rasestumisvastase vahendi retsepti kirjutatakse?

Rasestumisvastaste vahendite kohta saab tasuta infot ja nõu sobivaima vahendi leidmiseks Amori Noorte Nõustamiskeskustest. Retsepti saab ka Naistenõuandlatest, kus on ka visiiditasu ning perearsti käest.
Rasestumisvastase vahendi retsepti saavad kõik, kellel seda vaja on, sõltumata vanusest. Vanema juuresolekut või luba ei ole vaja.