USA valitsuse uuringust selgus, et 44% teismelistest tüdrukutest on olnud seksuaalvahekorras. Umbes 27 aastat tagasi oli see protsent 58. Ka poiste seas on vahe märgatav: seksuaalvahekorras on olnud 47% teismelistest poistest, 27 aastat tagasi olid seda olnud koguni 69% noormeestest.

Ka teistest uuringutest on selgunud, et Y-põlvkonna noored mitte ainult ei seksi vähem, vaid neil on ka vähem seksuaalpartnereid, kui nende vanematel nende vanuses.

Allikas: ’Changes in American Adults’ Sexual Behaviour and Attitudes 1972-2012’ (Muutused Ameeika täiskasvanute seksuaalkäitumises ja -suhtumises aastatel 1972-2012)

Miks see nii on?

Y-põlvkonna noored veedavad tööl rohkem tunde, elavad tõenäoliselt korterikaaslastega või oma vanematega. Vanemate juures elavad noored ja teistega korterit jagavad noored seksivad privaatsuse puudumise tõttu vähem.

Põhjusteks tuuakse välja ka kergesti kättesaadav pornograafia. Paljud noormehed leiavad, et pärast erootilise sisuga materjali vaatamist on neil raske astuda vahekorda päris naisega. Üheks oluliseks faktoriks on ka suguhaigused: noored on muutunud palju ettevaatlikumaks.