Samuti ei ela enam me hollandlasest meesterahva poolt pakutavas keldrikorrusel asuvas elumajas, vaid täiesti normaalses ja inimsõbralikus viie magamistoaga majas. Meil on enda magamistuba eraldi vannitoaga ning me naudime iga hetke.

Meile teavitati meie siia jäämisest mõned nädalad enne pruunimise lõppu. Mount Tamborine jääb meie elukohaks veel väga pikaks ajaks. Farmi juht Mike käis korduvalt küsimas kõikidelt töötajatelt, kuidas on lood ning mis on kõikide edasised plaanid ja ideed. Meie vastus oli suhteliselt üksmeelne — me jääme siia nii kauaks kui võimalik. Jah, esialgne mõte siia mitte kauaks jääda ei pidanud vett. Ei osanud tollal veel öelda, kui kiireks me lõikamisega saame ning kas see on see, mida me tegelikult ka pikemalt teha tahaksime. Tegelikult tuleb ka rõhutada, et me oleme siiski Austraalias. Paljud seljakotirändurid teavad ilmselt, et Austraalia võib olla üllatustest tulvil ning inimesed kipuvad muutma endi meeli suhteliselt kiiresti, sõltuvalt sündmustest nende hetke elurajal.

Õnneks on Chelil vastavad kogemused olemas ning Mike on korduvalt öelnud, et Cheli suguseid töötajaid, kes oskavad taimedega ning puudega ümber käia, võiks rohkem olla. Samuti olen ka mina väga palju kiita saanud ning meid austatakse väga ja seda just tänu meie teistsuguse ellusuhtumisele — niimoodi on meile öeldud siiani.

Farmi perekonna ja töödejuhatajaga on suhted muutunud ainult paremaks ning ma olen veendunud, et see on meie parim farm, kus me töötanud oleme. Lisaks ei käi siin väga tihti teisi seljakotirändureid tööd küsimas, sest koht nimega Tamborine Mountain on üsna eraldatud. See teeb farmerite suhtumise viisakamaks ning perekondlikumaks. Meid austatakse ja hoitakse ning suhtutakse kui sõpradesse, mitte kui lihttöölisest miinimumpalgal olevatesse seljakotiränduritesse. Nad ostsid meile majja isegi kahe inimese voodi, seega meid hoitakse ning meiega arvestatakse.

Vahepeal olen olnud päris mõned nädalad tunnipalgal, noppides terved päevad okste küljest enneaegselt puhkenud pungasid. Rõhutan, et farmis ei ole töö raske ning minule see sobib, sest taastun endiselt veel varsti pool aastat tagasi toimunud operatsioonist. Küll aga olen hakanud kolm kuni neli korda nädalas trenni tegema, kuid mitte meeletu suurte pingutuste läbi. Püüan hoida lihtsalt keha liikluses.

Täna alustasime uue tööga, milleks on stringimine. Lühidalt, seome nööre, kuhu hiljem kevadel uusi puhkevaid võrseid siduma hakatakse. See teeb kiivipuude kasvatamise oluliselt lihtsamaks ning tulemus peaks olema samuti parem. Töö on huvitav ja mis peamine, aeg lendab.

Vahepeal oleme veetnud mõned ilusad päevad enda Austraalia perekonnaga, kellega me veel siiani Currumbinis elatud ajast suhtleme. Ei väsi kordamast, et nemad on väga ilusad inimesed — meil on äärmiselt hea meel, et me nendega tuttavaks saime.

Kahjuks ei ole suurt mitte midagi siia kirjutada, sest me oleme teinud iga nädalaselt tööd ning sisuliselt pole kusagil käinud, sest ei ole olnud seda energiat. Püüan lisaks farmis töötamisele lõpetada enda raamatut, mida varsti välja anda, kuid iga tegevus vajab aega ning energiat.

Rääkides aga Tamborine Mountainist, siis see koht ei ole nii väike, kui olen varasemalt kirjeldanud. Siin on tegelikult palju asju, mida teha. Viimati külastasime Skywalki, mis on vihmametsa rajatud kõrge konstruktsiooniga “matkarada”.

Käisime Gold Coastil, Southporti linnaosas külastamas Austraalia kuulsat Culture Kings räpp ja hip-hop riiete poodi, millest olin ja olen siiani äärmiselt vaimustuses ning õhinal. Bränd on suutnud teha riiete müümise väga innovaatiliseks ning viinud klientidega suhtlemise täiesti uuele tasemele. Kuid pean tunnistama, et olen seda näinud natukene ka Eestis, Sportlandi korraldatud üritustel.

Oleme ära proovinud ka mitmete auhindadega pärjatud kuulsa Austraalia fudge, mida valmistatakse just siin Tamborine Mountainil. Fudge on midagi, mida ei olnud enne saanud, kuid on äärmiselt meeldivalt magus, pehme, koorene maiustus.

Rääkides aga Austraalias olemisest, siis plaanime minna jõulu puhkepausil suunaga lõuna poole. Soovime külastada Sydneyt, eestlaste küla, Melbourne’i, pealinna Canberrat, Adelaide’i ja Alice Springsi, mis asub kõrbes. Soovime näha natukene rohke Austraaliat ja nüüd rohkem kõrbe piirkonda, sest vihmametsasid ja ookeaniäärseid alasid oleme juba piisavalt näinud.