Osa noortevahetuse programmist toimus Tokios, kus osaleti rahvusvahelisel noorte konverentsil, külastati erinevaid institutsioone ning kohtuti kroonprintsiga. Programmi teine osa leidis aset Hiroshima ja Tottori prefektuuris,kus Dominikaani Vabariigi,Eesti ja Jaapani noored arutlesid kultuuri, hariduse ja keskkonna teemadel ning jagasid kogemusi.

Tallinna Ülikooli klassiõpetaja eriala üliõpilane Jane Peets, kes oli üks 85 noore seast välja valitud osaleja, avaldas heameelt, et tal õnnestus külastada Setagaya ja Kaitahigashi põhikooli ning näha, kuidas Jaapanis õppetöö käib. “Hiroshimas külastasime Kaitahigashi põhikooli, kus tutvustati meile amigo klassi, kus õpetatakse immigrante. Suurima erinevusena tooksin välja selle, et kui laps läheb n.ö tavaklassi, siis on tal vastavalt vajadusele võimalus liikuda tavaklassi ja amigo klassi vahelt, kus on teda ootamas õpetaja, kes aitab teda jaapani keele kui ka matemaatikaga,” sõnas Peets, kes siiski tõdes, et väga suuri erinevusi ta lühikese seal viibimise aja jooksul Eesti haridussüsteemiga ei täheldanud.

Noortevahetuse eesmärk on arendada sõprust ja paremat mõistmist Jaapani ja osalevate riikide noorte ning kultuuride vahel. Noortel on võimalus paremini tundma õppida erinevate riikide ühiskondi osaledes ühistes diskussioonides ja külastades erinevaid institutsioone. Jaapani kultuuri paremaks tundmaõppimiseks paigutati noortevahetuses osalejad osaliseks ajaks elama Jaapani peredesse.