Varem oli ikka lihtsam - mällerisse sai end juua lausa suurte siidritega. Nüüd on aga maks harjunud taluma kangemat kraami&suuremat kogust. Ega ma tegelikult 24/7 pidu ka ei pane. Miks mitte tähistada paar-kolm korda kuus kellegi sünnipäeva või mingit muud sündmust? Vahepeal on vaja teha tööd ja käia koolis ka.

Kui alaealine olin, siis alkohol oli nn. keelatud vili- magus, kuid vale. Ikka tekib ju kiusatus teha asju, mida teised keelavad ja ainuke viis kiusatustest vabanemiseks on neile järele anda. Nii mõnegi jaoks on see ütlus elu aluseks.

Klassiekskursioonidel sai salaja laudurid ja vessarid kaasa võetud. Kõik teadsid, millega riskitakse, kuid adrenaliinilaksu peab ju saama. Mis see klassijuhataja ikka tegi, kui keegi vahele jäi? Noh, helistab vanematele, nemad natuke näägutavad ja ongi kõik. Mõne kuuga on see asi ehk unustatudki. Omasid ju hoitakse.

Kuulasin tihti pealt, kuidas mingi pidu möödus- kes kui palju ropsis ja kellega ameles. Nali & naer, endalgi tekkis tahtmine pidutseda rohkem, hormoonid ju möllavad ja mõistust pole kodus. Pole hullu, öeldakse ju, et noorus tuleb täielikult ära kasutada?

Ega elu veel sellega läbi ei saa, kui aastaid kukub juurde. Mina nautisin oma teismeiga, kuid mitte seda maha juues. Ma tegin midagi muud, mediteerisin & mõtlesin igasugustest asjadest ning elukatest. Arendasin oma kujutlusvõimet ja tegin asju, mida tavaliselt tehakse napsise olekuga.

Mulle ei meeldinud üldse see ülejoomine ja üheöösuhted. Ma ei väida, et pole kunagi ühelgi peol kellegagi amelenud, neid kordi on olnud, kuid mitte nii palju, et kokku ei jaksa lugeda. Tihti rääkis mulle mu vana hea napsitajast sõbranna, mida ta igal peol korda saatnud on. Telefon oli igal nädalavahetusel punane, sest ta helistas lihtsalt nii tihti.

Tere tulemast viinaliinile- siin saate rääkida oma muredest peale pidu ja pidude ajal! Selline oli minu moto paar kuud. Telefonikõned olid vahel isegi mitmetunnised. Pidu peo otsa ja kutte vahetatakse nagu sokke, normaalne.

Juua mulle meeldis ja meeldib siiani, kuid kunagi ei joo ma end nii kasti, et järgmisel päeval on mark maani. Mäluauke mul samuti pole, pean piiri. Ehtne kuivik? Ei ütleks. Mälus oleks pole minu jaoks peamine eesmärk, mida peol saavutada.

Nüüd kuulen tihti, kuidas minule õlani ulatuvad poisikesed räägivad:" Õu, lähme võtame tobi!" Eks minge võtke ja kasvatake omale kopsudesse sentimeetrine kiht tõrva. Nämma ! Ma tean, et ka varem oli kärakas noorte seas hinnatud kaup, kuid minu arvates hakkavad aina nooremad limpsima promille.

Kunagi küsiti mu käest:"Miks noored nii palju joovad? Kas tõesti on raske ära oodata need 18 aastat?" Ma ei osanud midagi vastata. Ju siis on raske oodata, muidu pole ju mees, kui alksi pole saand. Mina ka ju ei oodanud ära. Vabanduseks ma öelda midagi ei oska, lambapea, mis muud.