Me küll suhtleme edasi, isegi võiks öelda, et väga tihti, kuid ma ei ole kindel, kas tema tunded on endised või on need jahtunud. Me käime ühes koolis ja ühes klassis, seega me suhtleme kindlasti ka edasi, aga ma ei tea, kuidas ma suudan nii temaga ühes ruumis viibida.

Ma olen üritanud, aga ma ei ole julgenud oma tunnetest talle rääkida. Kuigi mulle tundub, et ta üritab jätkuvalt mulle märku anda, et ma talle meeldin, aga ma kardan, et ma saan valesti aru ja ma ei taha ise lolliks jääda ning veel rohkem haiget saada. Loodan väga leida oma murele siit lahenduse. Vastust ootama jäädes, Liisu, 14.

Dr Noormann: Kahjuks ma ei tunne sind, et täpselt arvata, kas see poiss võib sinu vastu mingeid tundeid ilmutada. Aga ega armastust polegi nii lihtne ära tunda, kui see pole just armumine esimesest silmapilgust.

Kuid ka armastusel on oma arengutee, mida me nii teoreetiliselt ei tunneta, ometi käime selle etapid nii või teisiti läbi. Kõigepealt tekib teises huvi sinu vastu ja seda on ju võimalik märgata. Kuid see, mis sinus talle huvi pakub, peab olema ka talle meeldiv. Sedagi peaks teise käitumisest olema võimalik aru saada isegi siis, kui te pole tuttavad. 

Kuid huvitava ja meeldiva inimesega otsitakse võimalusi kontaktiks — algul mittesõnaliseks — edvistamine, koketeerimine, enda nähtavaks tegemine. Siis püütakse viia kontakt suhtlemiseni — kõnetamine, tutvustamine, komplimendid, flirt. Sellele oodatakse juba vastureaktsiooni ja alles siis, kui see ilmneb möönvas vormis, võime arvata, et me meeldime teineteisele ning tekib sõprus. 

Algul ei ole seegi veel valikuline — sõber saab olla mitmega ja sõpruskond võib päris suur olla. Kui see muutub valikuliseks — “parim sõber” ja vajaduseks temaga kahekesi olla, tekib intiimsõprus ehk käimine. Kuid ka iga käimine pole veel armastus, vaid valmidus selleks. Armastus vajab ikkagi ka selle tunnistamist nii endale kui teisele.

Kus sina oled sel teoreetilisel teel lähisuhteni? Püüa tema saadetud märkidest ja käitumissõnumeist aru saada. Tema on oma sümpaatiat ilmutanud. Sinu vastuskäitumine peaks nüüd olema flirt — mitte otserünnak ja arupärimine, vaid meeldimismäng, See ei luba veel midagi, kuid ei tee midagi ka võimatuks ning lolliks sa sellega ennast ka ei tee. Tema loogiline käik oleks siis sõpruse otsimine.

Jaga
Kommentaarid