Dr. Noormann: Sellise arusaamise, et riided teevad ilusaks, on kõik tüdrukud läbi elanud. Tõsi, tavaliselt tunduvalt nooremana, kui sina väidad end olevat. Kuid vastan siiski.

Selle loogika järgi peaks ka riidepuu end ilusana tundma siis, kui ta peal riided ripuvad. Inimest võivad riided küll kaunistada, aga ilusaks siiski ei tee. Ilusaks tuleb ennast kujundada. Siis ei tee sind inetuks mistahes riie.

Modelliks õpitakse modellikoolides või kursustel. Ja enne, kui ilusate riieteni jõuavad, õpivad nad just seda ilusat olemist - kuidas nägu ilmestada, kuidas naeratada, kuidas rääkida, kuidas hoida kuningannalikku rühti, kuidas käia, kuidas istuda, kuidas seista. Modellikoole peetakse just sellise koolituse pärast daamilikkuse koolideks.

Tänapäeval ei valita modelliks enam ainult sobiva kaalu ja kasvu järgi, sest igasugused inimesed vajavad moekaid riideid. Valitakse just ilmekaid, veetlevaid, suhtlemisvõilisemaid, esinemisjulgemaid. Kui tüdrukud usuvad, et ilusad riided teevad riidepuudki ilusaks, poleks modelle vajagi. Nii et ära unista olla riidepuu, vaid mõtle, kuidas olla selline, et suudad oma olemisega kaunistada ka kõige ilusamaid riideid.

Jaga
Kommentaarid