Dr. Noormann: Suure armastuse kõrvale lihtsalt teist ei teki. Kui tekkis, polnud see armastus siis ehk piisavalt kõikehaarav tunne. Asi on ka selles, et tunded arenevad koos inimesega. Või õigemini - suurenevad ambitsioonid, mida see tunne kaasa toob. Selle kinnituseks on see, et esimene armastus ei jää ikkagi elu ainsaks ja sagedamini abieluni ei jõuagi. Meie kasvatusest ja kõlblusest sõltub, kuidas me need "õppearmastused" üle elame. Mida siduvamaks ja igapäevaelu koosluseks tunne on muutunud, kui tunneme, et meid siduvates asjaoludes on tundeid kõige väiksemakaalulisemaks jäänud, mida sõpruselaadsemaks on suhe muutunud, seda raskem on suhet lõpetada. Samal ajal tekkinud tunded teise vastu tekitavad ka reetmis- ja süütunnet.

Mis võimalused sul on edasi tegutseda?
Kõige ausam on end suhtest vabaks paluda kinnitusega, et oled teisesse armunud. Tavaliselt pakutakse siis asemele sõprussuhet, kuid teisele ei pruugi sellega leppimine sugugi kerge olla.
Teine, kuid teeskluse maiguline oleks suhte mahajahutamine - üha harvemini kohtumine ja muude sidemete lahtiharutamine, ajalise ja ruumilise distantsi loomine. Sel ajal ei tohi aga uus suhe avalikustatud olla. See oleks siis igal juhul petmise või reetmisena tõlgendatav.
Kolmas võimalus oleks suhtlemise lõpetamine ja "uttu tõmbamine". See oleks sama ebaaus kui neljas võimalus - otsida suhetest teise süüdistamist ja halvustamist.

Jaga
Kommentaarid