Me meeldisime teineteisele ja hakkasime käima. Kokku saime peaaegu igal nädalavahetusel. Kohtusin ka tema vanematega ja ööbisin seal. Jaanipäeval, kui meie suhe näis olevat õnne tipul, kaotasin talle ka süütuse. Aga sellest ajast peale hakkas kõik allamäge minema. Kohtusime üha harvemini ja väga lühidalt - ikka ainult paar väga kirglikku tundi. Ma usun, et sobisime ka seksuaalselt väga hästi. Aga tunnetest ta enam ei rääkinudki, kuigi oli mulle varem kirjutanud armastusest nõretavaid kirju.
Lootsin, et septembris saame taas oma suhte elama, kuid ootamatult sain talt hoopis kirja, et peaksime oma ootused teineteise suhtes lõpetama. Ta ütles, et sellest armastusest on kõik võetud, mida see talle pakub ja meil pole mõtet jätkata. Ma tundsin selles lauses ära ühe ladina ameerika seebikast kuuldud lause, aga ma ei uskunud, et nii võib juhtuda ka päris elus.
Ma olen kuulnud ja isegi usun, et armastuses võib pettuda, ja et armastus võib jahtuda. Aga kuidas saab armastust tühjaks võtta? Mu sõbranna ütles, et kui ma poleks end talle voodis kätte andnud, oleksin ma talle kauem vallutushuvi pakkunud. Mis võib olla juhtunud? Evely, 16.

Dr. Noormann: Kui armastuse sisuks saab vaid seks, võib see küll hingelise tundena ammenduda. Seda on kirjeldatud armastuse psühholoogias ka kasanova sündroomina – et pealiskaudsema hingekultuuriga meeste armastus ongi vallutusretk seksini.
Kui pärast seksuaalvahekorda enam armumistunnet ei leia, on asi tõesti nii, nagu räägid. Libiido kui näärmetalitlusest tekitatud seksuaalhuvi raugeb meestel mõneks ajaks pärast seksuaalvahekorda. Kuigi ka armumisseisund on samamoodi endokrinoloogiline seisund, pole see mingi äärmuslikult kirgliku käitumisega maandatav. Kui pärast seksuaalvahekorda pole ka armastustundest midagi järel, tundub see tõepoolest armastuse ammendumisena, kuigi võib õigusega arvata, et seda pole vist olnudki.
See tavalist delikaatsust eirav jutt peaks panema mõtlema paljud tüdrukud, kes ei suuda poisis tõelist armastust ära tunda või vaid seksuaalhuvist eristada. Eriti oluline oleks see hoiatuseks tüdrukutele, kes poisi pealekäimisega soostudes püüavad seksiga armastust päästa.

Jaga
Kommentaarid