Kuid nüüd purunes kõik. Minu juurde tuli naine koos 2-aastase lapsega ja ütles, et mees, keda armastan on tema abikaasa ja lapse isa ning tõmmaku ma uttu. Mul polnud sellest halli aimugi. Loomulikult otsisin ka selle mehe üles. Me ei ela samas linnas. Mees ei palunud andeks ega midagi, vaid ütles, et valetas vaid minu pärast ja suhtles minuga vaid minu rõõmustamiseks ja et ta tegeliklt polegi mind kunagi armastanud ja suhtles minuga sellepärast, et naine oli rase ja siis ootas last.

Nüüd on tal naine jälle olemas ja peab oma voodisse tagasi kolima. Kui ma ütlesin, et ta naine käskis mul uttu tõmmata, ütles ta ainult "no teegi siis seda" ja läks minema. Me pole septembri lõpust saadik näinud.

Kuidas sellist ärakasutamist unustada? Mul on kogu aeg olnud unistus kusagile välismaale minna - Soome või Rootsi. Aga see on unustamise jaoks vist liiga lähedal. Nüüd mõtlen Ameerika või Austraalia peale. Kas see oleks piisav kaugus kõige unustamiseks ja uuesti alustamiseks? Liivi, 17.

Dr. Noormann: Põgeneda saab halbade kaaslaste eest, raskete olude ja elusituatsioonide eest. Sinuga juhtunu võib ununeda, kuid selle tagajärjed ja sellega seotud emotsioonid mitte. Mured ja mälestused pole seotud kohaga, vaid sinu ajuga ja selle eest põgeneda pole võimalik. Uues kohas uuesti alustamine võib aidata ebameeldivaid mälestusi uutega asendada või üle ujutada, kuid mingil hetkel või mingis olukorras ujuvad ikka pinnale. Uude olukorda põgenetakse sageli tõepoolest just sellepärast, et uued raskused, uued valud peaksid olema võimsamad kui need, mille eest põgenesid. See pole kõige täpsem, kuid arusaadavam näide - paljud neist, kes ennast lõiguvad püüavad tekitada uue ja tugevama valu, kui mingi hingevalu, mida taluda ei suudeta. Uue ja tugevama valuga loodetakse väiksemat lahjendada.

Teine võimalus on palju targem - püüda elada elu, mis on täis positiivseid emotsioone, häid kaaslasi ja sõpru, meeldivat tööd. Mida rohkem juhtunut meenutad ja ennast haletsed, seda tugevamalt ebameeldivad mälestused sinusse klammerduvad.

Jaga
Kommentaarid