Ma ei tea mida teha, sest ma ei taha oma tüdrukule haiget teha, aga süda tõmbab tema sõbranna poole. Ma ei oska midagi peale hakata, sest ma tahan olla oma tüdrukuga õnnelikult koos, aga kuidagi kripeldab sees, nagu tahaks seda teist tüdrukut. Palun, mul on abi vaja, ma ei tea mida teha.
Ette tänades,
Martin, 14.

Dr Noormann:
Ükskõik, mis sa ka teed, kõigepealt pead juhinduma inimlikkuse kolmest põhinõudest - 

1)õige tegu on see, mis tehakse veendumuses, et sa teed seda heade kavatsustega ja headuse eesmärke silmas pidades (pole kurjust ega halbu kavatsusi). 

2) Õige tegu on siiras tegu - st et sa oled absoluutselt enda vastu aus (ei valeta endale). 

3) Õige tegu eeldab täit rahulikku meelt (rahutus, närvilises, valulises, ärritunud olekus tehtud otsustused on suure tõenäosusega valed). 

Neist pead lähtuma. Kõige alatum on suhtest lihtsalt põgenemine, seletustest ja rääkimistest keeldumine, "uttu tõmbamine". Kõige ausam on ennast suhtest vabaks palumine. Elus on palju asju, mis ei võimalda suhet jätkata - ka seesama uus armumine. Selle jätkamine endale ja teisele valetades, teeseldes või kaastundest johtuvalt viib kokkuvõttes ikkagi fiaskoni. Räägi oma tüdrukuga ja küsi temalt nõu, mis sa peaksid tegema.

Jaga
Kommentaarid