Paha oli vaadata, kuidas ta nägu nüüd lõkendab naudingust. Et ise nagu vanasti mõnitas minu naiselikkust rahva ees ja nüüd mina peaksin tundma temast naudingut. Alandav. (Olgugi et ta halvast käitumsiest on palju aega möödas ja ta on kahetsenud ka).

Ja ta erutas mind tõesti ka, enne kui ma nõustusin temaga voodisse minna. Veider - ise meeldib mulle, aga seks temaga on vastik. Rääkisin esmalt sõbrannale, too arvas, et ma olen napakas, et selliseid asju keset seksi tunnen.

Ma nüüd isegi tunnen, et ma ei taha enam mitte ühegi poisiga seksida. Kuidagi vastik on. Üknses oma fantaasiates on ok. Mis teie arvate. On see minig hälve? Vastust ootama jäädes. Merca, 18.

Dr Noormann: Küllap oled siis ka piisavalt vana, et aru saada veidi keerulisematest seletustest, mis selle nähtuse on põhjustanud. Ja peaks olema kasulik teada ka paludele tüdrukutele, kes samasse situatsiooni võivad sattuda.

See nähtus on psühhogeense anorgasmia (psüühikast tulenev võimetus saada seksuaalvahekorras naudingut) üks vorme, lähedane sellele, mis kannab nime "vägistatu sündroom". Rahuldus ja naudingki on teadvusele ja alateadvusele enamvähem üheselt tajutavad seisundid.

Kuid naise orgasm on sügavast alateadvusest tulev, teadvusele kontrollimatu ülima heaolu psüühiline seisund, mida juhib hormoon oksitotsiin. Kuid teadvusliku kõrval on ka alateadvusel oma mälu. Kui naise esimene või esimesed erootilised kogemused tekitavad talle vastikust, blokeerib aju oksitotsiini tootmise hiljem ka iga partneriga, ka meeldivaga, seksuaalselt suheldes, siis, kui peaks tundma orgasmi.

Nii võib tulemuseks olla frigiidsus (seksuaalne külmus). Vägistatutega juhtub see päris sageli, sealt see nimetuski. Just sellepärast, et vägistamine pole ühekordne traagiline sündmus, vaid rikub ka tuleviku, kuulub see raskemate kuritegude hulka. Seda peaksid arvestama noormehed, kes tüdrukult armastuse voodis tõestamist nõuavad ja sellega vägivaldseks muutuvad.

Frigiidsuse ravi tulemuslikkuse kohta farmakoloogilises tähenduses ei oska ma midagi tarka ütelda. Psühholoogiliselt tuleb see vana ja kole kogemus vähehaaval uute ja meeldivatega üle pesta. Armumine on samuti sügavalt alateadvusest tulenev psüühiline seisund ja kui need kaks seisundit lähisuhtes konkureerima hakkavad, võib halb kogemus kustuda.

Kuid jutt on nn kirglikust armumisest. Lihtsalt meeldivaid partnereid ridamisi katsetades see ilmselgelt ei õnnestu ja võib probleemi vaid süvendada. See peaks olema ka hoiatuseks, et seksuaalelu algus ei tohiks tüdrukutele olla "katse-eksituse" meetodist juhitud.

Jaga
Kommentaarid