Ma olen käinud ennem ka 2 tüdrukuga, aga sellist tunnet nagu mul koos temaga oli, ei ole kellegi teisega mul olnud. Tema lahkumisest saati oleme suhelnud sotsiaalmeedia võrgustike läbi ning helistame üksteisele iga päev läbi skype-i.

Umbes nädal peale tema lahkumist oli igatsus nii suur, et avaldasin talle oma tundeid ning sain teada, et neiu tunneb sama ka minu vastu. Ma olen sellest arusaanud, et meie suhe osutub võimatuks, sest arvatavasti leiab neiu noormehe Rumeeniast ja unustab minu ning see paneb iga õhtu vesistama. Juba pikemat aega on mu suurim soov olnud teda uuesti silmast silma näha. Mida ma peaksin tegema? Ott, 14.

Dr Noormann: Mida teha, kui esimese armastuse tunne on võimas, kuid suhe praktiliselt võimatu ja tulevik suure tõenäosusega ebareaalne? Sa pead selle tunde üle elama nii ilusana, kui ta sulle praegu on.

On täitsa kindel, et see ei unune ja on meeles ka kõrges vanuses. Sama kindel on see, et koged oma elus veel teisigi suuri tundeid ja võib olla just mõni neist hakkab sulle tunduma selle õige ja esimesena. Aga oma tunnete koolitamise nimel pead olema truu oma tunnete lätetele. Mitte sellele tüdrukule, vaid just tundele iseendas. Et ei unusta seda, et ei salga maha, ei tunnista nooruserumaluseks, ei vihka seda.

Sinul pole seda kerge mõista, kuid elutarkus ütleb, et Sinu armastus muutub peagi kaotusvaluks ja see tüdruk sinu mälestustes aina kaunimaks ja paremaks. Elu paratamatusi tundes on isegi hea, et sinu tunnetesse sekkus saatus selle tunde kõrghetkel – sellest ilusast, puhtast tundest saab sinu tunneteideaal. Mitte tüdruku ideaal, vaid just sinu tunnete ideaalsuse mõõdupuu – sa hakkadki otsima samasugust puhast ja ilusat tunnet iseendas võimalikes uutes suhetes. See ongi praktiliselt inimese tunnetekool või hingekool.

Jaga
Kommentaarid