Minu arusaamist mööda me käime. Nüüd aga saatis tüdruk mulle ootamatult teate, et ta läheb suvepuhkusele ja soovib suhetest vaba olla ja „kohtumiseni sügisel“.

Internetis ja telefonis ta enam ei vasta. See on mulle täiesti ootamatu ja ma pole seda kuidagi põhjustanud. Lõpetasin põhikooli ja olin viimase kuu ehk tõesti passiivsem kohtamistel käima, kuid skaipisime iga päev.

Ta ei tulnud ka minu kooli lõpetamisele, kuigi kõik mu sõbrad tunnevad teda. Kuidas tema käitumisest aru saada või tema käitumiset tõlgendada? Kas see ongi lõpp? Kas ta ei julge otse öelda, kuna ta on minust noorem. Eerik, 16.

Dr. Noormann: Siin võib olla palju seletusi. Kõige loogilisem on siiski oletada, et ta ei võtnud teie suhet tõsise tundena ei sinu ega ka enda poolt ja käimine oli rohkem harjumus, sõprus või kohustus. Sellele viitab ka ütlemine, et kohtumiseni sügisel. Nii öeldakse, kui soovitakse enda tunnetes selgust saada.

On veel võimalus, et see oli talle sundkäik — vanemate surve, ärakolimine, suvitamine seal, kus pole interneti- ega telefoniühendust. Võimalik on tõesti ka uus kiindumus või uus suveseltskond, kuid ta ei ole selle tulevikuväljavaadetes niivõrd kindel, et eelmisest suhtest ehk sinust loobuda.

Kui teie senist käitumist kritiseerida, siis võib sinu napi info põhjal jääda mulje, et te tõepoolest ei olnud oma suhet armastussuhteks määratlenud — kui ütled, et sinu arvates te käisite. Tüdrukud vajavad sellistes olukordades rohkem määratletust, armastussõnu, hellust, truudusekinnitusi. Vastastikuseks tundeks määratlemata suhe võib jätta arusaama, et truudusenõuetki pole ka sõnatult kehtestatud. Kui nii on, palutakse end suhtest vabaks, mitte ei põgeneta sellest.

Võta sinagi seda aega kui järelemõtlemise suve. Ära kanna viha ega solvumist,vaid kontrolli, kas suudad lahusolekut üle elada. Kui suudad, on see armastus, kui ei, oli vaid arvamus armastusest. Ehk mõtleb tema samuti. Armastuse tugevust kontrollitakse tihti lahusolekuga.

Jaga
Kommentaarid