Rimi viib koos aktiivsete ja sportlike noortega läbi tervisekampaania, mille eesmärk on ärgitada noori alkoholist ja sigarettidest hoiduma.„Meile saabunud lugude põhjal võib öelda, et noored, kes tegelevad tõsisemalt mõne spordiala või hobiga, alkoholist ja sigarettidest ei hooli. Oli julgustav lugeda, et paljud noored jäävad oma seisukohtadele kindlaks ega allu eakaaslaste survele,“ kommenteeris Rimi turundus- ja kommunikatsioonijuht Andrija Lilleoja.

Lilleoja sõnul on oluline noorte sõltuvusainete tarbimisele tähelepanu pöörata ning aina enam leviva probleemiga tegelda. „Rimi jaoks on noorte tervis oluline. Kauplus on üks kohtadest, kus nii alkohol kui ka sigaretid noortele silma jäävad ja seepärast on tähtis teha ennetustööd ka poekeskkonnas,“ sõnas Lilleoja.

„Meile saadetud lood andsid häid ideid, kuidas noortega sellest teemast rääkida. Näiteks 18-aastane ratsa- ja autospordihuviline Christin arvas, et noorus on elamiseks, mitte suitsetamiseks ja pohmelli ravimiseks. Motokrossiga tegelev 15-aastane Siim aga leidis, et ta ei soovi oma tervist rikkuda ning soovitas ka teistel oma tervisega mängimine lõpetada. 18-aastane Keidi aga loobub pidudel alkoholist, sest see nullib tehtud treeningud,“ tutvustas Lilleoja noorte saadetud seisukohti.

Parimad Rimile saabunud lood ja põhjendused avaldatakse kauplustes ja sotsiaalmeedias, et innustada ka teisi noori alkoholist ja tubakast hoiduma. Aktsiooni toetavad ka noored jalgpallurid Tiina Trutsi, Frank Liivak ja Mattias Käit, kelle lood, kuidas öelda sõprade pakutud alkoholile ja tubakale ei, kõlavad kaupluste siseraadios. Lisaks noorte lugudele lisab Rimi oma kaupluste alkoholiosakonna sissepääsude juurde sildid sõnumiga „liigne alkohol pole tervislik“.

Tervise Arengu Instituudi andmetel joob alkoholi iga viies 14-15 aastane ja iga kolmas 16-18 aastane noor. Igapäevaselt suitsetab iga kaheksas 14-15-aastane ja iga kuues 16-18 aastane noor.

Rimi on ka varem noorte tervise eest välja astunud — kahe aasta eest lõpetas Rimi energiajookide müümise alla 16-aastastele lastele.

Hea noor, millised on sinu suhted tubaka ja alkoholiga? Jaga oma kogemusi aadressil noortehaal@delfi.ee!