Muusikat on meeldiv kuulata, aitab mõtteid eemale viia ja paneb kaasa elama. Muusika edastab emotsioone ja korrastab mõtteid, vastavalt tujule võib igaüks oma vabal valikul süveneda kas laulusõnadesse, teose rütmi või meloodiasse. Aga kui paljud meist oskavad ise muusikat teha või mõnda pilli mängida?

  • Väidetavalt võib mõne instrumendi õppimine tõsta inimese IQ taset lausa seitsme punkti võrra ja see on ju igati kasulik.
  • Muusikaga tegelemine aitab kõigil, kel selle vastu vähegi huvi on, ennast leida ja paremini mõista.
  • Lisaks sellele parandab pilli mängimine koordinatsiooni, mälu ja reaktsioonikiirust ning taolised plussid on elus edaspidigi olulised.
  • Olgu õpitavateks instrumentideks klaver, kitarr, akordion, flööt või trummid – oskused mööda külgi maha ei jookse ja peale selle, et vahel on tore endalegi mängida või mõni uus lugu välja mõelda, on teistel samuti hea kuulata ja näha, kuidas tehakse midagi, mis läheb tegijale endale korda.
  • Naljaga pooleks võiks isegi öelda: kui peaks tekkima olukord, mil rahaga ei ole just priisata, siis saab end proovile panna tänavamuusikuna.

On nii mitmeid uusi tegevusi, asju ja elamusi, mille jaoks ei ole keegi kunagi liiga vana ja ka muusikainstrumendi õppimine ja selle nautimine on üks neist. Jah, see võtab aega ja nõuab vaeva, aga on seda kõike väärt.

Hea lugeja, kas Sina oskad mõnda pilli mängida? Kui ei, siis kas tahaksid? Millal ja kuidas jõudsid arusaamale, et tahad midagi uut õppida ja valisid selleks miskiks muusikainstrumendi?