1. Me ei tea, mis toimub ümbritsevas maailmas

Seda paljuski meie enda laiskuse süül. Millal sa viimati mõnda adekvaatset uudisteportaali või väljaannet sirvisid, lihtsalt selleks, et teada saada, mis maailmas toimub ja kuidas see Sind mõjutab?

Tänu viimase sajandi tehnoloogilisele arengule on meil tekkinud nii palju võimalusi, mis aitavad rohkem teada maailmast meie ümber. Ja me ei räägi su sõbranna uuest endlist Instagramis.

2. Me ei tunnusta enda minevikku

Kas me ikka teadvustame endale seda tänuvõlga, mis meil esivanemate ees on? Need inimesed, kes on siin ilmas olnud enne meid, on loonud võimalused, mis meil täna on. Täpselt nagu meie juba täna loome keskkonda enda järeltulevatele põlvkondadele.

3. Me ei kasuta sotsiaalmeediat otstarbekalt

Muidugi oskame me kasutada Facebooki ja teame, milline Instagrami filter millisele pildile kõige parema efekti annab.

Sotsiaalmeediaga manipuleerides võib teenida kasvõi miljoneid või kaotada ihaldatud töökoht, enne kui alustada jõuad. Oleme kuulnud lugusid sellest, kuidas inimesed on jäänud ilma töökohast, kuna on mõnes sotsiaalmeedia kanalis avalikult oma tööd kirunud või kuidas õpilasi on koolist väljavisatud, kuna tegid mõtlematult mõne ebatsensuurse avalduse Facebookis.

Sellest hoolimata tekib selliseid näiteid iga päevaga aina juurde, kuna me ikka veel ei oska aduda, et sa kunagi ei tea, kes su veebipersooni näeb ja millise mulje see täiesti võõrale kodanikule jätab.

4. Me ei kõnele arusaadavalt

Huumorit inimeste grammatilistest fopaadest on foorumid täis. Väga tahaks muidugi kohtuda kodanikuga, kelle valduses on toalettkleit ja kodus böök mööbel ning kes reisib peatselt phrantsusmaale.

Aga tegelikult on see üpris kurb ja ma usun, et enamik meist valdab kirjakeelt tunduvalt adekvaatsemalt. Siiski kasutame teadlikult sõnamugandusi, mida mõistavad vaid me sõbrad ja eakaaslased, kuid jäävad vanemale generatsioonile arusaamatuks.

On vägagi tervitatav, kui paned sõnumisse lühendi "lol" või "brb" juhul, kui su vestluskaaslane on hea sõber, kuid kui vestluspartneriks on potentsiaalne tööandja või koostööpartner, siis jäädes klassikalise kirjakeele juurde kasvab ka võimalus vestluse eesmärgi saavutmiseks.

5. Me oleme laisad

Iga uue leiutisega tehakse meie elu aina lihtsamaks ja kergemaks ning me peaksime arulagedad olema, et mitte neid võimalusi ära kasutada.
Murekohaks on aga viitsimatus tegeleda raskena näivate olukordadega ja ekstreemsematel puhkudel ka õigel ajal kokkulepitud kohta ilmumise ning vingumata töötegemisega.

Jah, muidugi ei ole me ideaalsed ning meie vanemad ei mõistagi eales asju, mida me teeme. Aga iga mööduva generatsiooniga sillutatakse teed järgnevatele põlvkondadele ning luuakse värskeid võimalusi uutele väljunditele. Ainus mida meil tarvis läheb on ehk kerge suunamine ning adekvaatne reaalsustaju.

Allikas: Elite Daily