· Iga amet on aus ja tööga seonduv staatus muutub ajas nii nagu stereotüübidki.
· Sõpradega koos või teiste survel õppima minek ei ole hea idee.
· Tänased karjäärivalikud on olulised, ent pole lõplikud: inimene õpib elukestvalt, praegused huvid ei takista hiljem teistel aladel töötamast-õppimast.
· Õppekavaväline tegevus pakub sotsiaalset kapitali, mitmetes võrgustikes liiguvad tööpakkumised.
· Panusta reputatsiooni: sinu õppejõud ja juhendajad on tulevased tööturule soovitajad.

Kokkuvõttes võib öelda, et karjäärivaliku tegemine on lõpuks ikkagi individuaalne tegevus, siinkohal ei ole oluline kellegi teise hinnang või arvamus. Lihtsalt oluline on, et valiku tegemise juures unustataks stereotüübid – miks piirata oma valikuvõimalusi umbes poole võrra vähemaks? Soostereotüübid annavad edasi ainult must-valge pildi maailmast. Niimoodi poolikult valides heidetakse asjata kõrvale ebatraditsioonilised karjääriteed. Sellega aga suletakse uks põnevale ja vaheldusrikkale karjäärile

Ole muutus, mida soovid näha! Näiteks kui õppurite koosseis majanduslikult vähetasuvateks peetud erialadel muutub sooliselt tasakaalustatumaks, siis seda suurem on tõenäosus, et selliste ametite staatus ühiskonnas tõuseb ning drastilised palgavahed tulevikus vähenevad.

Et töö- ja karjäärimaailmas valitsevaid soolisi stereotüüpe murda, on Sotsiaalministeerium ellu kutsunud üritustesarja Tüdrukute ja Poiste Karjääripäevad. Ettevõtmise käigus tutvustatakse nii tüdrukutele kui poistele pigem teisele sugupoolele tuttavaid erialasid ning karjäärivõimalusi. Täpsem info Facebookist.