Vaadatakse ära sadu filme, kaalutakse ja analüüsitakse igat pisidetaili ja nüanssi, et novembris toimuva festivali ajal jõuaks ekraanile vaid kõige paremad filmid.

Festivali ajal valivad sõelale jäänud filmide hulgast kõige parema välja omakorda meie festivali žüriid, seda nii laste- kui ka noortefilmide kategoorias, kuid kes on need inimesed, kellel lasub see vastutusrikas, kuid samas nii põnev ülesanne?

"Võidufilmide valimine on väga raske, kuid põnev töö ja selle otsuse langetamise õiguse anname täielikult žüriide kätesse. Mõlemad, nii laste- kui ka noortežürii koosnevad viiest liikmest ja sinna on kandideerima oodatud kõik 7-19aastased lapsed ja noored," sõnab Just Film festivali juht Mikk Granström. "Nootele on see äraütlemata põnev ja ainukordne võimalus lüüa kaasa festivali korraldamises ja rääkida kaasa suurte otsuste tegemisel ning loomulikult ei saa unustada neid emotsioone, mida head filmid pakuvad," lisab Granström.

Just Filmi žüriidesse kandideerimise jaoks ei pea tegema muud, kui kirjutama filmiarvustuse ja põhjendama oma valikut ning lisaks sellele paari sõnaga tutvustama ka ennast.

Täpsemat infot žüriide ja kandideerimistingimuste kohta leiab Just Filmi kodulehelt.